Het laatste continent dat nog niet door de mensheid wordt bewoond!

Cruises naar Antarctica

Het laatste continent dat nog niet door de mensheid wordt bewoond, behalve de honderden wetenschappers die de vele geheimen van dit continent trachten te onthullen.

Een magistraal continent dat met niets te vergelijken is. Elk jaar verzamelen zich in de voedselrijke wateren langs de kust enorme hoeveelheden pinguïns, orka's,  walvissen, zeehonden en zeevogels. Dit is een van de vele aspecten die een reis naar Antarctica uniek maken.  Machtige ijsbergen en prachtige landschappen nodigen uit voor een bezoek per zodiac. Het wildlife is overal, zo ver u maar kunt kijken. Ontdek Antarctica - een paradijs voor elke natuurfotograaf!

De bestemming voor een onvergetelijke cruise; Elephant Island, Paulet Island, Brabant en Anvers Island, Cuverville, Pleneau Island, één voor één unieke plekjes in deze sprookjeswereld. Deze stilte moet echt even tot u kunnen doordringen, dit vindt u nergens anders meer.

De toekomst van Antarctica is van cruciaal belang voor ons klimaat en het natuurlijke evenwicht van de wereld waarin we leven. De rederijen waar we mee samenwerken besteden hier veel aandacht aan. Alle schepen moeten voldoen aan strenge milieueisen en bij landingen worden een aantal belangrijke regels ter bescherming van de natuur gehanteerd. Antarctica is uniek en ongerept en dat moet zo blijven!

Het continent Antarctica is tevens goed te combineren met een bezoek aan Zuid Amerika, per cruise of over land.  

Beste periode: november, december, januari en februari, tijdens de antarctische zomer.

Toon meer cruises naar Antarctica

Al vanaf € 10.000,--

 • Ushuaia - Ushuaia
  16-daagse pakketreis!
  v.a.
  € 19.998,--
  Expeditiecruises
   

  Antarctica

  Ushuaia - Ushuaia
  16 dagen - Scenic
  Vertrekdatum: 08-11-2020
  Schip: Scenic Eclipse

 • Ushuaia - Ushuaia
  Inclusief Falkland Islands en South Georgia!
  v.a.
  € 29.289,--
  Expeditiecruises
   

  Antarctica

  Ushuaia - Ushuaia
  23 dagen - Scenic
  Vertrekdatum: 19-11-2020
  Schip: Scenic Eclipse

 • Ushuaia - Ushuaia
  Inclusief Falkland Islands en South Georgia!
  v.a.
  € 30.289,--
  Expeditiecruises
   

  Antarctica

  Ushuaia - Ushuaia
  23 dagen - Scenic
  Vertrekdatum: 07-12-2020
  Schip: Scenic Eclipse

 • Ushuaia - Ushuaia
  16-daagse pakketreis!
  v.a.
  € 21.368,--
  Expeditiecruises
   

  Antarctica

  Ushuaia - Ushuaia
  16 dagen - Scenic
  Vertrekdatum: 25-12-2020
  Schip: Scenic Eclipse

Zuidelijke Shetlandeilanden
De onbewoonde Zuidelijke Shetlandeilanden in de Scotiazee en de Zuidelijke Oceaan liggen verspreid over een lengte van ongeveer 800 kilometer op circa 120 kilometer voor de kust van het Antarctische schiereiland. De Zuidelijke Shetlandeilanden vormen het zuidwestelijke uiteinde van de Scotiabrug. Op deze eilanden vindt u bergen met een hoogte van meer dan 2.000 meter. Op King George ligt een kleine luchthaven vanwaar u naar Chili kunt vliegen. Er is zelfs een klein ziekenhuis. Wanneer u de met ijs bedekte Zuidelijke Shetlandeilanden nadert‚ is het nauwelijks voor te stellen dat deze intens koude eilanden ooit door vulkaanuitbarstingen zijn ontstaan. Toch vindt u hiervoor het bewijs bij de nog altijd actieve vulkaan Deception Island. Alleen de kraterwand‚ de caldera‚ rijst boven de zee uit. Aan het begin van de 20e eeuw was Deception Island het belangrijkste eiland door de aanwezigheid van een natuurlijke haven (krater) en er was een walvisoliefabriek gevestigd. Toen de walvisoliefabricage onrendabel werd, is rond 1935 de onherbergzame eilandengroep helaas verlaten. Op sommige stranden van dit bijzondere Deception Island kunt u baden in het geothermisch verwarmde water. Dit is één van de meest bijzondere eilanden ter wereld. Verder zijn er ook talloze diersoorten op de eilanden te bewonderen‚ zoals diverse soorten pinguïns: de ezelspinguïn, de stormbandpinguïn / keelbandpinguïn en de unieke macaronipinguïn. Daarnaast ziet u er een breed scala aan zeevogels. Dankzij de proteïnerijke Zuidelijke Oceaan laten ook walvissen zich hier regelmatig zien.

Antarctica
Antarctica, het op vier na grootste continent op aarde, is maar liefst twee keer zo groot als Australië. Technisch gezien is het een bevroren woestijn. 98% van het grote witte continent Antarctica is bedekt met een vlakke ijslaag en gletsjers met vulkanen. Dit betekent dat slechts 2% van Antarctica ijsvrij is. De wind vormt een betoverend landschap van sneeuw, schitterende witte ijssculpturen, ijsschotsen en een diepblauwe zee, die de rotsachtige kust met toch diverse mossen en zelfs kleine bloemen en planten flankeren. De jaarlijkse neerslag bedraagt slechts 10 centimeter. In de zomer, van november tot en met maart, is de gemiddelde temperatuur op Antarctica -2°C tot 4°C. Het zonlicht danst dan bijna 24 uur per dag over het ijzige landschap. Verder richting het noorden bevinden zich de sub-Antarctische eilanden en de Falklandeilanden met toendra-achtige landschappen. In dit land van extremen vindt u ook de grootste gletsjer ter wereld. De kolossale Lambert Glacier is maar liefst 60 kilometer breed, meer dan 400 kilometer lang en 2,5 kilometer dik. Echter, één van ’s werelds grootste geologische mysteries is wellicht dat onder die ijsbergen thermale meren verborgen liggen.

Tijdens de korte zomer op Antarctica en de sub-Antarctische eilanden zijn alle wilde dieren druk in de weer om de komst van hun kroost in goede banen te leiden voordat het grote witte continent wederom bedekt wordt met een dikke laag ijs. De baleinwalvissen voeden zich met grote hoeveelheden krill (kleine ongewervelde, garnaalachtige zeedieren) en de zeeluipaarden en orka’s vangen op acrobatische wijze hun vis. Aan wal baren de zeehonden hun jongen. Waar er maar plek is, bouwen vogels hun nesten. U vindt er bijvoorbeeld ontelbare albatrossen, noordse sternen en noordelijke stormvogeltjes. Duizenden pinguïns gedragen zich bijna als mensen: ze verzamelen zich in groepen, nemen een duik in het water, waggelen rond in hun goed passende smoking, stoppen hun kinderen toe in het nest en leren de volgende generatie zwemmen. Rond december kunt u getuige zijn van een groots natuurspektakel wanneer tienduizenden pinguïns hun jongen voeden. Hoewel vele wilde dieren Antarctica als hun thuis beschouwen, vindt u er door het strenge klimaat geen landzoogdieren.

Laat u verbazen door de grandeur van het laatste stukje onaangetaste wildernis op aarde. De schoonheid van Antarctica overtreft al uw verwachtingen. Varend over de kalme, ongerepte wateren rondom Antarctica hoort u enkel nog de zingende natuurgeluiden en het kraken van het ijs. Het is een prachtige bevestiging van het feit dat u echt op Antarctica bent!

South Georgia
Ongeveer halverwege Argentinië en Antarctica, midden in de ijskoude Atlantische Oceaan, ligt South Georgia. Deze bergachtige oase van Antarctisch leven is één van de meest afgelegen en ruige plekken op aarde. Samen met de Zuidelijke Sandwicheilanden is South Georgia een Brits overzees gebied. Het 165 kilometer lange eiland is het grootste eiland in de regio. U vindt er bergen die grotendeels bedekt zijn met sneeuw. Kolonies koningspinguïns bezetten de lager gelegen gebieden en de stranden liggen vol zeeolifanten.
 

Rederijen met als bestemming Antarctica

Het laatste continent dat nog niet door de mensheid wordt bewoond!

Daarom Robinson cruises

Daarom Robinson cruises

Ontdek de wereld

 • Sinds 1993

 • Persoonlijk advies

 • Rechtstreeks contact met rederijen

 • Wereldwijd cruise aanbod

 • Maatwerk

Kijk ook eens naar deze bestemmingen

Alternatieve cruises

 • Amsterdam - Amsterdam
  Aanbieding
  v.a.
  € 1.449,--
  Cruises vanuit Nederland
   

  Noorse Fjorden

  Amsterdam - Amsterdam
  8 dagen - Holland America Line
  Vertrekdatum: 11-07-2021
  Schip: Nieuw Statendam

 • Londen - Oslo
  v.a.
  € 5.416,--
   

  Baltische Zee

  Londen - Oslo
  9 dagen -
  Vertrekdatum: 08-04-2022

 • Amsterdam - Amsterdam
  Aanbieding
  v.a.
  € 2.399,--
  Cruises vanuit Nederland
   

  Baltische Zee

  Amsterdam - Amsterdam
  15 dagen - Holland America Line
  Vertrekdatum: 09-05-2021
  Schip: Nieuw Statendam

 • Iquitos - Kaapverdië
  Amazone
  v.a.
  € 16.400,--
  Expeditiecruises
   

  Zuid-Amerika

  Iquitos - Kaapverdië
  23 dagen - Seabourn
  Vertrekdatum: 08-04-2022
  Schip: Seabourn Venture (juli 2021)