Ervaar de culturele mix van het traditionele en ultra-moderne leven!

Cruises naar Azië

Tijdens een cruise door Azië ervaart u een fascinerende culturele mix van het traditionele en ultra-moderne leven in de steden en geniet u van de prachtigste stranden, idyllische baaien, een heerlijk klimaat en de verrukkelijkste keukens. Bezoek de wonderen van Japan, China, Thailand, Cambodja, Vietnam, Maleisië en de Filipijnen tijdens een cruise Azië.

Beste periode: Het gehele jaar door is er een aangename temperatuur. Afhankelijk van de bestemming zijn er periodes dat er meer neerslag valt. Informeer ernaar.

Vermijd de overvolle luchthavens, de verkeersopstoppingen en het chaotische reizen, stap aan boord van een luxe cruiseschip en geniet van een ontspannen cruise door Azië terwijl u geniet van al het comfort van uw drijvende hotel. Welk ander hotel garandeert u iedere morgen een nieuw vergezicht!

Cruise naar Azië met de beste rederijen

Er valt zoveel te ontdekken op het Aziatische continent dat de meeste rederijen waar Robinson Cruises mee samenwerkt er wel naartoe gaan. Zo kunt u een cruise naar Azië maken met:

 • Celebrity Cruises
 • Crystal Cruises
 • Cunard
 • Hapag-Lloyd Cruises
 • Holland America Line
 • MSC Cruises
 • Norwegian Cruise Line
 • Oceania Cruises
 • Ponant
 • Seabourn
 • Silversea


Cruise naar Azië: de mogelijkheden op een rij

Er zijn eindeloos veel opties als het gaat om een cruise in Azië. De duur van cruises naar Azië varieert van 5 tot 30 of soms wel 40 dagen, om nog maar te zwijgen over wereldcruises van meer dan een half jaar waarbij u Azië én de rest van de aarde rondvaart. Singapore, Tokio en Hong Kong zijn hierbij vrijwel altijd de vertrek- en aankomsthavens.

Het meest populair is een cruise door Zuidoost-Azië ofwel een cruise door Oost-Azië. U volgt in dat eerste geval een prachtige route van Singapore naar Thailand, Cambodja, Vietnam en de Filipijnen met eindbestemming Hong Kong. Paradijselijke eilanden, stranden en baaien worden afgewisseld met bruisende metropolen. Doorgaans is het vaarschema van een cruise Zuidoost-Azië als volgt: Singapore – Koh Samui – Bangkok – Sihanoukville – Ho Chi Minh City – Nha Trang – Danang / Hue – Hanoi – Halong Bay – Filipijnen (onder andere Manilla) – Hong Kong.

Maar er is maar één land dat verreweg het meest bezocht wordt tijdens een cruise naar Azië: Japan! Van noord tot zuid of er helemaal omheen, u mist tijdens uw Azië cruise door Japan geen enkel hoogtepunt van dit bijzondere en magische land in Azië waar tempels sierlijk worden bedekt door kersenbloesem en waar geisha’s u betoveren met een uitgebreide theeceremonie. Zo legt uw cruiseschip aan in Tokio, Shimizu (Mount Fuji), Kyoto (Osaka), Kobe, Kochi, Hiroshima, Nagasaki, Okinawa en Ishigaki. Regelmatig wordt een cruise in Azië naar Japan gecombineerd met bijzondere bestemmingen als Busan en Jeju Island in Zuid-Korea, Taipei en Hualien in Taiwan en Shanghai in China.

Een derde cruise door Azië doet het zuidelijke gedeelte van het continent aan. Deze reis met vertrek en aankomst in Singapore, die onder meer door Crystal Cruises wordt aangeboden, brengt u naar Kuala Lumpur, Penang, Phuket, Yangon en Langkawi.

Maar bij enkel een cruise naar Azië hoeft het niet te blijven. Cunard neemt u graag mee op een cruise van Azië naar Australië, die zelfs nog voorafgegaan kan worden door een cruise van Europa naar Azië! Dit betekent dat u ergens aan de Middellandse Zee, bijvoorbeeld in Barcelona, aan boord stapt en geniet van een luxe leven op zee terwijl uw cruiseschip u elke dag weer de mooiste wereldavonturen laat beleven, totdat het Down Under arriveert in Fremantle (vlakbij Perth), Melbourne of Sydney. Behalve Cunard varen rederijen als Ponant, Seabourn en Silversea van Azië naar Sydney, en verder noordwaarts naar Brisbane, Cairns en Darwin.

Ten slotte zijn er diverse cruisemaatschappijen die een cruise Azië uitbreiden tot aan Dubai of Mumbai en steekt Holland America Line regelmatig de Noord-Pacific over van Tokio naar Juneau en Vancouver.

Cruise naar Azië boeken? Neem contact op met Robinson Cruises!

Bent u enthousiast geworden naar aanleiding van bovenstaand verhaal, of had u al een tijdje plannen voor een cruise door Azië in 2021 of 2022? Een cruisevakantie in Azië boekt u bij Robinson Cruises. Wij adviseren u graag over alle mogelijke cruisereizen naar Azië op basis van meer dan 25 jaar ervaring als cruisespecialist en boeken voor u die cruise die perfect bij uw wensen past. Dus neem contact met ons op en wij nemen het aanbod cruises in Azië met u door.

Daarom Robinson cruises

Daarom Robinson cruises

Ontdek de wereld

 • Sinds 1993

 • Persoonlijk advies

 • Rechtstreeks contact met rederijen

 • Wereldwijd cruise aanbod

 • Maatwerk

Kijk ook eens naar deze bestemmingen

Alternatieve cruises

 • Amsterdam - Amsterdam
  Viking Saga's
  v.a.
  € 1.649,--
  Cruises vanuit Nederland
   

  Noorse Fjorden

  Amsterdam - Amsterdam
  8 dagen - Holland America Line
  Vertrekdatum: 21-08-2022
  Schip: Rotterdam

 • Amsterdam - Amsterdam
  Groenland, Ijsland & Spitsbergen
  v.a.
  € 3.199,--
  Cruises vanuit Nederland
   

  Groenland, IJsland & Spitsbergen

  Amsterdam - Amsterdam
  15 dagen - Holland America Line
  Vertrekdatum: 31-07-2022
  Schip: Rotterdam

 • Amsterdam - Amsterdam
  v.a.
  € 2.409,--
   

  Groenland, IJsland & Spitsbergen

  Amsterdam - Amsterdam
  13 dagen - Celebrity Cruises
  Vertrekdatum: 07-06-2022
  Schip: Celebrity Apex

 • Dubai - Dubai Yacht Club
  EXPO DUBAI
  v.a.
  € 1.189,--
   

  Dubai & Midden-Oosten

  Dubai - Dubai Yacht Club
  8 dagen - MSC Cruises
  Vertrekdatum: 19-02-2022
  Schip: MSC Virtuosa