Een droombestemming voor de natuurliefhebbers!

Cruises naar de Galápagos eilanden

De Galápagos eilanden in Ecuador zijn een van de meest gekoesterde en indrukwekkende natuurgebieden ter wereld vanwege de bijzondere en eindeloze flora en fauna; de archipel is beroemd om zijn unieke endemische vogels, zoogdieren, reptielen en planten. Nergens anders ter wereld komen ze voor. Het is deze diversiteit aan soorten die de inspiratiebron vormde voor Darwin en nog altijd een ongeëvenaard inzicht in de werking van de evolutie biedt. De Galápagos eilanden zijn een ware droombestemming voor natuurliefhebbers. Maak een cruise naar de Galápagos en ontdek het zelf.

Beste periode: De gemiddelde temperatuur is praktisch het hele jaar door 25°C. In augustus en september is het er rond de 20°C. Het seizoen met de tropische buien is van januari tot juni, het droge en iets koelere seizoen met meer mist is van juli tot december. De watertemperatuur is gemiddeld 23ºC.

Een cruise rond de Galápagos eilanden in Ecuador staat garant voor vele ontmoetingen met zeldzame dieren. Snorkelen met zeeschildpadden en zeeleeuwen en aanschouwen hoe leguanen baden in de zon, hoe pinguïns over de rotsen waggelen en hoe blauwvoetgenten en flamingo’s met hun statige poses mens en dier proberen te versieren, dat is hoe het Galápagos cruise programma gevuld is. De door woeste winden en zeestromingen bezochte Galápagos eilanden liggen zo afgelegen, dat er geen belangrijke inheemse vleeseters voorkomen. Hierdoor vertonen de lokale dieren geen angst en kunt u ze tot heel dichtbij benaderen. Tussen de excursies door geniet u van ultieme luxe in een hangmat of de jacuzzi op het zonneterras van uw jacht.

Dit alles gebeurt verantwoord, want het toerisme is dan weliswaar een zeer belangrijke economische sector, het vormt tegelijkertijd een bedreiging. De overheid slaagt er gelukkig in om een evenwicht te vinden tussen economische belangen en milieubelangen. Om niet teveel van het natuurlijke evenwicht op de archipel te verstoren, mag u er, ook tijdens uw cruise rond de Galápagos eilanden, alleen komen onder begeleiding van een gids. Tevens zijn niet alle delen toegankelijk voor toeristen.

Welke rederijen en schepen gaan naar de Galápagos eilanden?

Er zijn twee rederijen waarmee u een Galápagos cruise kunt maken: Celebrity Cruises en Silversea. Hun cruises naar de Galápagos eilanden worden enkel uitgevoerd met kleinschalige en milieuvriendelijke schepen. Zo verblijft u tijdens uw Galápagos cruise met Celebrity Cruises aan boord van de Celebrity Flora, Celebrity Xploration of Celebrity Xpedition en wordt uw Galápagos cruise met Silversea uitgevoerd met de gloednieuwe Silver Origin uit 2020.

Aan boord van deze Galápagos cruise schepen worden presentaties gegeven over het vaargebied en de begeleide excursies aan land gaan per zodiak. Met een capaciteit van slechts maximaal 100, 48 of zelfs 16 gasten maakt u een Galápagos cruise met een jacht in plaats van met een cruiseschip. Het ademt een prettige, intieme sfeer uit en de kledingvoorschriften zijn casual. De staterooms en suites met zeezicht zijn voorzien van alle comfort en behalve op de Celebrity Xploration is er op alle Galápagos cruise schepen een beautycentrum met spa en fitnessruimte aanwezig. In het luxe restaurant geniet u van overheerlijke maaltijden.

Welke Galápagos cruise programma’s zijn er?

Bij beide rederijen hebben de cruises naar de Galápagos een duur van 7, 10 of 11 dagen. Een Galápagos cruise met Silversea begint in Baltra en eindigt in San Cristobal of vice versa, terwijl de Celebrity cruises naar de Galápagos eilanden vertrekken en eindigen in Baltra.

Celebrity Cruises heeft een ruim aanbod aan Galápagos cruise pakketten, waarbij u de keuze heeft uit zes routes langs de binnenste, buitenste, noordelijke of zuidelijke eilanden. Elke dag is het weer een verrassing wat de bewoners van het levende museum van Darwin voor u in petto hebben. Desgewenst kan de reis worden uitgebreid tot een Galápagos cruise vanaf Quito, een prachtige kans om voor en / of na uw cruise naar de Galápagos eilanden deze hoogst gelegen hoofdstad ter wereld met haar prachtige koloniale centrum te verkennen.

Maar de rederij biedt meer aan dan een Galápagos cruise vanaf Ecuador zelf (Quito) of Baltra, want in een 16-daagse reis combineert Celebrity Cruises de Galápagos en Machu Picchu! Het is de ultieme bucketlist-reis: een Galápagos cruise in Ecuador én een bezoek aan de mysterieuze verloren Incastad in Peru!

Wat zijn de kosten van een cruise naar de Galápagos eilanden?

De prijzen van een cruise naar de Galápagos zijn afhankelijk van de vertrekdatum, de reisduur, het schip en de gekozen stateroom of suite. In een offerte op maat informeren wij u uitgebreid over de prijs van uw specifieke cruise naar de Galápagos. Zo weet u precies wat uw Galápagos cruise kost. Maar één ding is zeker: welke Galápagos cruise u ook kiest, u geniet van all inclusive luxe waarbij alle maaltijden en drankjes, excursies, de Galápagos National Park entrance fee, Wi-Fi en fooien zijn inbegrepen.

Hoe boekt u een Galápagos cruise? Bij cruisespecialist Robinson Cruises!

Bij Robinson Cruises bent u aan het juiste adres voor een luxe cruise naar de Galápagos eilanden. Wij bieden u een prachtig aanbod aan Galápagos cruisevakanties. Wij bespreken graag de opties voor een Galápagos cruise, bekijken de beschikbaarheid van uw gekozen Galápagos cruise en boeken die reis die bij u past. Dus neem contact met ons op en ontdek per cruise Peru en de Galápagos eilanden.

Daarom Robinson cruises

Daarom Robinson cruises

Ontdek de wereld

 • Sinds 1993

 • Persoonlijk advies

 • Rechtstreeks contact met rederijen

 • Wereldwijd cruise aanbod

 • Maatwerk

Kijk ook eens naar deze bestemmingen

Alternatieve cruises

 • Amsterdam - Amsterdam
  Ijsland & Ierland
  v.a.
  € 2.116,--
   

  Groenland, IJsland & Spitsbergen

  Amsterdam - Amsterdam
  13 dagen - Celebrity Cruises
  Vertrekdatum: 26-06-2022
  Schip: Celebrity Apex

 • Rotterdam - Rotterdam
  Verkenningsreis Britse eilanden
  v.a.
  € 3.399,--
  Cruises vanuit Nederland
   

  Britse Eilanden

  Rotterdam - Rotterdam
  15 dagen - Holland America Line
  Vertrekdatum: 14-08-2022
  Schip: Volendam

 • Dubai - Dubai Yacht Club
  EXPO DUBAI
  v.a.
  € 1.089,--
   

  Dubai & Midden-Oosten

  Dubai - Dubai Yacht Club
  8 dagen - MSC Cruises
  Vertrekdatum: 18-12-2021
  Schip: MSC Virtuosa

 • Amsterdam - Amsterdam
  Viking Saga's
  v.a.
  € 1.649,--
  Cruises vanuit Nederland
   

  Noorse Fjorden

  Amsterdam - Amsterdam
  8 dagen - Holland America Line
  Vertrekdatum: 24-07-2022
  Schip: Rotterdam