Riviercruise door typische Hollandse landschappen naar bourgondische Belgische steden

Nederland & België

Wist u dat Nederland maar liefst 4.400 kilometer aan bevaarde rivieren, kanalen en meren te bieden heeft? Dit maakt ons waterrijke landje, samen met de zuiderburen, uitermate geschikt voor een riviercruise door Nederland en België. Nederland ligt in de delta van drie grote Europese rivieren: de Rijn, de Maas en de Schelde. Deze rivieren en hun zijarmen wateren af op de Noordzee. Daarnaast zijn er nog vele kleinere rivieren waarvan een aantal uitmondt in de drie grote rivieren. Andere komen uit op het IJsselmeer of de Waddenzee.

Beste periode: de zomermaanden mei, juni, juli en augustus en september. De temperatuur is dan aangenaam, gemiddeld  20-25 graden.

Toon meer cruises naar Nederland & België

Al vanaf € 898,--

 • Rotterdam - Rotterdam
  Oud & Nieuw vertrek uit Rotterdam
  v.a.
  € 898,--
  Riviercruises
   

  Nederland & België

  Rotterdam - Rotterdam
  6 dagen - Friendship Cruises
  Vertrekdatum: 28-12-2021
  Schip: HS Emily Bronte

Riviercruise Nederland en België over de Rijn
Uiteraard wordt bij een riviercruise Nederland en België de langste rivier door Nederland niet overgeslagen: de Rijn. De grensgemeente Lobith lag jarenlang oorspronkelijk aan de Rijn. In de loop der jaren is het deel van de Rijn tussen Emmerich en Arnhem herhaaldelijk verkort, waardoor Lobith nu meer landinwaarts ligt. Het huidige grensdorp is het Gelderse Spijk. Hier verlaat de Rijn Duitsland en stroomt de rivier Nederland binnen. De Rijn vertakt na binnenkomst in ons land bij Tolkamer in de IJssel, de Waal en de Nederrijn/Lek. De Waal loopt via Nijmegen en Zaltbommel naar het westen en gaat nabij Gorinchem over in de Merwede. De Nederrijn loopt noordelijk vrijwel evenwijdig aan de Waal en heet Lek vanaf Wijk bij Duurstede. Na Krimpen aan de Lek gaat deze rivier weer over in de Nieuwe Maas, die via de Nieuwe Waterweg bij Hoek van Holland uitmondt in de Noordzee.

Riviercruise Nederland en België over de Maas
De grootste rivier in Limburg is de Maas. De 935 kilometer lange rivier ontspringt in Frankrijk en mondt in de Nederlandse rivierdelta uit in de Noordzee. De Maas komt België binnen in het plaatsje nabij Kanne. Hier wordt de grens gevormd van Belgisch-Limburg en Nederlands-Limburgs. Dit gedeelte van de Maas staat bekend als de grensmaas.

Riviercruise Nederland en België over de Schelde
Tijdens een riviercruise Nederland en België zult u ook over de Schelde varen. Het stroomgebied van de Schelde kan worden ingedeeld in drie delen. De Bovenschelde loopt vanaf de bron tot Gent, waar deze samenvloeit met de Leie. De Zeeschelde is het deel tussen Gent en Antwerpen, en het laatste deel is de Westerschelde. Deze 113 kilometer lange verbinding loopt vanaf de Belgisch-Nederlandse grens via Terneuzen, Breskens en Vlissingen tot de monding in de Noordzee.

Riviercruises over de Nederlandse en Belgische wateren voeren u onder andere over deze drie grote rivieren, maar ook over verschillende kleinere rivieren zoals de IJssel, de Waal en de Lek en diverse kanalen die de rivieren met elkaar verbinden.
De Nederlandse wateren voeren u langs typische Hollandse landschappen met eindeloze tulpenvelden afgewisseld door schilderachtige dorpjes en interessante steden. Wat dacht u van de Zaanse Schans of een bezoek aan Amsterdam? Het landschap van de Maas en de Waal met haar historische vestingsteden is ook zeker de moeite waard.

Via de Zeeuwse wateren is over de Schelde de diamantstad Antwerpen te bereiken en vanaf de Westerschelde kan via het kanaal Terneuzen – Gent een bezoek worden gebracht aan de historische stad Gent. Een bezoek aan Antwerpen en Gent zult u niet snel vergeten. Het zijn de hoogtepunten van onze België cruises. Veel van deze stedenriviercruises door Nederland en België vertrekken vanuit Rotterdam, Amsterdam, Arnhem of Lelystad.

Rederijen met als bestemming Nederland & België

Riviercruise door typische Hollandse landschappen naar bourgondische Belgische steden

Daarom Robinson cruises

Daarom Robinson cruises

Ontdek de wereld

 • Sinds 1993

 • Persoonlijk advies

 • Rechtstreeks contact met rederijen

 • Wereldwijd cruise aanbod

 • Maatwerk

Kijk ook eens naar deze bestemmingen

Alternatieve cruises

 • Amsterdam - Amsterdam
  Noorse Legenden
  v.a.
  € 1.599,--
  Cruises vanuit Nederland
   

  Noorse Fjorden

  Amsterdam - Amsterdam
  8 dagen - Holland America Line
  Vertrekdatum: 01-05-2022
  Schip: Rotterdam

 • Dubai - Dubai Yacht Club
  EXPO DUBAI
  v.a.
  € 1.369,--
   

  Dubai & Midden-Oosten

  Dubai - Dubai Yacht Club
  8 dagen - MSC Cruises
  Vertrekdatum: 01-01-2022
  Schip: MSC Virtuosa

 • Dubai - Dubai Yacht Club
  EXPO DUBAI
  v.a.
  € 1.189,--
   

  Dubai & Midden-Oosten

  Dubai - Dubai Yacht Club
  8 dagen - MSC Cruises
  Vertrekdatum: 12-02-2022
  Schip: MSC Virtuosa

 • Amsterdam - Amsterdam
  Noorse Legenden
  v.a.
  € 1.649,--
  Cruises vanuit Nederland
   

  Noorse Fjorden

  Amsterdam - Amsterdam
  8 dagen - Holland America Line
  Vertrekdatum: 19-06-2022
  Schip: Rotterdam