Cruise in 5-sterren***** luxe over de Donau

Riviercruises - Donau

De Donau is met recht het ‘neusje van de zalm’, want als enige grote rivier van Europa die van het Westen naar het Oosten stroomt, doorkruist zij maar liefst tien verschillende landen. Elke dag is een nieuw hoogtepunt wanneer u kiest voor een cruise over de Donau. De combinatie van de architectuur, de muziek en de romantische sfeer in het Oostenrijkse Wenen maken uw bezoek tot een waar sprookje. 

Beste periode: juli t/m oktober 

Toon meer cruises naar Riviercruises - Donau

Al vanaf € 1.398,--

 • Passau - Passau
  Kerstcruise Majestueuze Donau!
  v.a.
  € 1.398,--
  Riviercruises
   

  Riviercruises - Donau

  Passau - Passau
  9 dagen - Friendship Cruises
  Vertrekdatum: 20-12-2021
  Schip: Amadeus Queen

De Donau: cruisen langs rijke culturele (hoofd)steden
Een cruise over de Donau betekent varen over de enige grote rivier van Europa die van het Westen naar het Oosten stroomt. De Donau ontspringt bij het Duitse Donaueschingen en legt vanaf de oorsprong tot de uitmonding in de Zwarte Zee een afstand af van zo’n 2.860 kilometer. Zij doorkruist hierbij de volgende landen: Duitsland, Oostenrijk, Hongarije, Slowakije, Kroatië, Servië, Roemenië, Bulgarije, Moldavië en de Oekraïne. De Donau is vanouds belangrijk als verkeersader en handelsroute tussen Midden-Europa en het Zwarte Zeegebied. Geen wonder dus, dat meer dan duizend jaar geleden rijke steden en belangrijke handelscentra langs de oevers van de Donau ontstonden. Het is dan ook niet voor niets dat de rivier wel wordt aangeduid als de 'Koningin van Europa'.  

Ruim 2.572 kilometer van de totale lengte van de Donau is bevaarbaar (vanaf Regensburg tot de Zwarte Zee), en dus ideaal voor een van onze Donau cruises.  Hoewel de betekenis van de Donau niet is te vergelijken met die van de Rijn, speelt de rivier zoals gezegd toch een belangrijke rol in de Europese handel. Tussen 1959 en 1992 is gebouwd aan het 677 kilometer lange Main-Donaukanaal tussen Bamberg en Kelheim, dat de Main en de Donau met elkaar verbindt.

Donaudelta aan de Zwarte Zee: cruisen door schilderachtig natuurschoon
Uiteindelijk mondt de Donau uit in de Zwarte Zee. Dit gebied wordt gevormd door een grote moerassige delta van ongeveer 4.000 km². De Donaudelta is de grootste Europese rivierdelta. De delta bevindt zich grotendeels in Roemenië; een kleiner deel ligt in de Oekraïne.

In de Donaudelta komen zo’n driehonderd vogelsoorten voor, meer dan waar ook ter wereld in een zo beperkt gebied, waarvan ruim zeventig van niet-Europese herkomst. De delta is dan ook een kruispunt van vijf vogeltrekroutes. Ondanks al het water, leven er in de Donaudelta ook tal van landdieren, waaronder de otter, het wilde zwijn en de wilde kat. De flora is nog meer divers. Waterriet en papyrus komen in grote arealen van de delta voor; uitgestrekte gebieden zijn bedekt met koningsvarens. In het noorden van de Donaudelta strekt zich een uniek bosgebied uit, het Letea-bos, met majestueuze eiken van meer dan honderd jaar oud. Daartussen slingeren als in een tropisch regenwoud tot lianen uitgegroeide klimplanten. Ongeveer 40.000 hectare van de Donaudelta is inmiddels tot beschermd natuurgebied verklaard. Stap en boord en ontdek dit unieke natuurschoon tijdens een Donau cruise.

Rederijen met als bestemming Riviercruises - Donau

Cruise in 5-sterren***** luxe over de Donau

Daarom Robinson cruises

Daarom Robinson cruises

Ontdek de wereld

 • Sinds 1993

 • Persoonlijk advies

 • Rechtstreeks contact met rederijen

 • Wereldwijd cruise aanbod

 • Maatwerk

Kijk ook eens naar deze bestemmingen

Alternatieve cruises

 • Amsterdam - Amsterdam
  v.a.
  € 2.449,--
   

  Baltische Zee

  Amsterdam - Amsterdam
  13 dagen - Celebrity Cruises
  Vertrekdatum: 08-07-2022
  Schip: Celebrity Apex

 • Amsterdam - Amsterdam
  Reis van de Middernachtzon
  v.a.
  € 2.799,--
  Cruises vanuit Nederland
   

  Noorse Fjorden

  Amsterdam - Amsterdam
  15 dagen - Holland America Line
  Vertrekdatum: 26-06-2022
  Schip: Rotterdam

 • Lissabon - Athene
  Middellandse zee en Griekse eilanden
  v.a.
  € 7.499,--
   

  Middellandse Zee (Oost)

  Lissabon - Athene
  16 dagen - Seabourn
  Vertrekdatum: 02-04-2022
  Schip: Seabourn Encore

 • Rotterdam - Rotterdam
  Reis van de Middernachtzon
  v.a.
  € 2.899,--
  Cruises vanuit Nederland
   

  Noorse Fjorden

  Rotterdam - Rotterdam
  15 dagen - Holland America Line
  Vertrekdatum: 15-05-2022
  Schip: Volendam