Een werelddeel van bruisende steden en natuurlijke rijkdommen!

Cruises naar Zuid-Amerika

Een cruise in Zuid-Amerika kent een enorm aanbod van prachtige bestemmingen. Wat te denken van het swingende Brazilië met grote steden als Rio de Janeiro en São Paulo én het smaragdgroene Amazonegebied. Of Argentinië, het Spaanstalige land in het zuiden van Zuid-Amerika, met het Andesgebergte, Patagonië en de stad van de tango Buenos Aires. Maar natuurlijk mogen we ook niet het wonderschone, langgerekte Chili met zijn fjorden en wijnstreken vergeten. Lees snel verder en ontdek het zelf tijdens een cruise naar Zuid-Amerika.  

Beste periode: november t/m maart.

Cruise naar Zuid-Amerika naar de mooiste bestemmingen

Een derde van het regenwoud ter wereld bevindt zich in het stroomgebied van de Amazonerivier in Zuid-Amerika. Vele duizenden soorten planten en dieren leven hier. Manaus ligt midden in het regenwoud en is de grootste stad van het Amazonegebied. Bezoek tijdens uw cruise naar Zuid-Amerika in Argentinië de stad van de tango, Buenos Aires, een parel van koloniale architectuur. 24 uur per dag, 7 dagen per week bruist het hier. Maak de mooiste excursies door Patagonië, bezoek het onherbergzame zuidelijkste puntje van dit continent, Vuurland, en de beruchte Kaap Hoorn, die geheel kaal is. De enige beschaving op dit eiland is een kleine bemande post bestaande uit een vuurtoren, een kapel, een woonhuis en een schuur. Ontdek de volgende dag van uw cruise rond Zuid-Amerika de prachtige Chileense fjorden en het kleine levendige stadje Punta Arenas, de toegangspoort tot spectaculair en ongerept natuurschoon.

Cruise naar Zuid-Amerika met betrouwbare rederijen

Een groot aantal rederijen waar Robinson Cruises mee samenwerkt biedt cruises rondom Zuid-Amerika aan. Zo kunt u met de volgende cruisemaatschappijen een luxe cruise in Zuid-Amerika maken:

 • Celebrity Cruises
 • Hapag-Lloyd Cruises
 • Holland  America Line
 • MSC Cruises
 • Norwegian Cruise line
 • Oceania Cruises
 • Ponant
 • Seabourn
 • Silversea

Cruise naar Zuid-Amerika: de mogelijkheden op een rij

Doorgaans heeft een cruise rondom Zuid-Amerika een duur van twee of drie weken. U heeft daarbij de keuze uit een cruise Zuid-Amerika, een cruise Midden- en Zuid-Amerika of een cruise Zuid-Amerika en Antarctica. De route gaat langs alle hoogtepunten van het continent. Hieronder geven wij een overzicht van de belangrijkste aanleghavens tijdens verreweg de meeste cruises naar Zuid-Amerika:

Miami/Fort Lauderdale – Panamakanaal – Manta – Lima – Pisco – Arica – Iquique – San Antonio (Santiago)/Valparaiso – Puerto Montt – Puerto Chacabuco/Castro – Punta Arenas – Ushuaia – Antarctica – Stanley (Falklandeilanden) – Puerto Madryn – Buenos Aires – Montevideo – Punta del Este – Ilhabela – Rio de Janeiro – Buzios – Refice – Natal – Santarém – Manaus – Miami

De rederijen bieden dit rondje Zuid-Amerika in delen aan. Zo kunt u kiezen voor het traject Miami – San Antonio (Santiago), San Antonio (Santiago) – Buenos Aires, Buenos Aires – Rio de Janeiro, Rio de Janeiro – Manaus of Manaus – Miami. Los hiervan worden tussen Rio de Janeiro en Buenos Aires ook iets uitgebreidere cruises Zuid-Amerika aangeboden, waarbij naast Montevideo, Punta del Este, Ilhabela en Buzios ook Itajaí, Santos, Ilha Grande, Ilheus en Salvador de Bahia worden bezocht.

Maar wie aan een cruise in Zuid-Amerika denkt, denkt waarschijnlijk toch het eerst aan de Amazone. De tropische bossen strekken zich uit over een derde van het continent. Ervaar de indrukwekkende magie van dit grootste regenwoud op aarde en ontdek zijn waardevolle schat aan flora en fauna gedurende uw Zuid-Amerika cruise van Belem naar Manaus en / of Iquitos.

Cruise naar Zuid-Amerika boeken? Neem contact op met Robinson Cruises!

Wilt u ook een cruise rond Zuid-Amerika maken? Bij Robinson Cruises bent u aan het juiste adres voor een cruisevakantie in Zuid-Amerika. Wij zijn al meer dan 25 jaar specialist in cruises naar Zuid-Amerika en helpen u graag bij het boeken van úw gewenste cruise naar Zuid-Amerika. Dus neem contact met ons op en ga voor een cruise Zuid-Amerika.

Daarom Robinson cruises

Daarom Robinson cruises

Ontdek de wereld

 • Sinds 1993

 • Persoonlijk advies

 • Rechtstreeks contact met rederijen

 • Wereldwijd cruise aanbod

 • Maatwerk

Kijk ook eens naar deze bestemmingen

Alternatieve cruises

 • Sint Petersburg - Moskou
  v.a.
  € 3.998,--
  Riviercruises
   

  Riviercruises - Wolga

  Sint Petersburg - Moskou
  13 dagen - Friendship Cruises
  Vertrekdatum: 30-07-2022
  Schip: Volga Dream

 • Dubai - Dubai Yacht Club
  EXPO DUBAI
  v.a.
  € 3.299,--
   

  Dubai & Midden-Oosten

  Dubai - Dubai Yacht Club
  8 dagen - MSC Cruises
  Vertrekdatum: 04-12-2021
  Schip: MSC Virtuosa

 • Rotterdam - Rotterdam
  Spitsbergen en Ijslandse Fjorden
  v.a.
  € 5.399,--
  Cruises vanuit Nederland
   

  Groenland, IJsland & Spitsbergen

  Rotterdam - Rotterdam
  22 dagen - Holland America Line
  Vertrekdatum: 12-06-2022
  Schip: Volendam

 • Rome - Rome
  v.a.
  € 1.659,--
   

  Middellandse Zee (Oost)

  Rome - Rome
  13 dagen - Celebrity Cruises
  Vertrekdatum: 05-10-2022
  Schip: Celebrity Apex