 

Cruises vanuit Nederland

Noorse Fjorden

8 dagen Amsterdam - Amsterdam

Noorwegen is ongeveer 10 keer zo groot als Nederland en telt circa 4 miljoen inwoners. Deze ruimte bestaat voor het grootste deel uit natuur.

Beste periode:  mei t/m augustus

Een uitzondering zijn de schepen van de Hurtigruten. Een charmante combinatie van comfortabel passagiersschip en vrachtschip, die het gehele jaar door varen. Met zijn 34 aanloophavens is de Noorse Hurtigruten een ware levenslijn langs een kust die gekenmerkt wordt door reusachtige afstanden, dunbevolkte gebieden en overweldigende landschappen.

Het landschap is bijzonder gevarieerd en wordt gedomineerd door bergen en hoogvlakten. De afstand van noord naar zuid is hemelsbreed 1.755 kilometer. Op onze schepen kunt u de Noorse Fjorden ontdekken, honderden watervallen aanschouwen en eeuwenoude gletsjers bezoeken. Bezoek interessante havensteden als Bergen; de oudste stad van Noorwegen, Trondheim, hoofdstad van noordelijk Noorwegen, een gezellige universiteitsstad en de poort naar de Noordelijke IJszee. De indrukwekkende natuur van Noorwegen en de Middernachtzon heten u van harte welkom!

 • € 1.348,-- p.p.
 • Holland America Line
 • Nieuw Statendam
 • 21/07/2019

Bestemmingen

 • Amsterdam - Nederland
 • Eidfjord - Noorwegen
 • Cruisen door de Hardangerfjord - Noorwegen
 • Skjolden - Noorwegen
 • Alesund - Noorwegen
 • Bergen - Noorwegen
 • Amsterdam - Nederland

De zeedagen staan niet vermeld in het vaarschema.

Nieuw Statendam

Vanaf december 2018 zet het ms Nieuw Statendam het nautische erfgoed, de kenmerkende service en de klassieke stijl voort waar Holland America Line om bekendstaat - terwijl de 21e-eeuwse elegantie naar een nieuw niveau getild wordt. Het is het zusterschip van het ms Koningsdam en is de tweede van onze schepen in de Pinnacle-klasse.

Gasten aan boord van het ms Nieuw Statendam zullen helemaal weg zijn van de inrichting, vormgegeven door de briljante horecadesigner Adam D. Tihany en de legendarische scheepsarchitect Bjørn Storbraaten. U vindt er alle typische designkenmerken van onze Pinnacle-klasse: grootse ruimtes vol licht, visuele dramatiek en weelderige interieurs geïnspireerd door de vloeiende lijnen van muziekinstrumenten. Dit mooie middelgrote schip toont met zijn elegante lijnen met trots de Nederlandse zeevaarttraditie van meer dan 140 jaar.

Het centrale atrium van de Nieuw Statendam in het hart van het schip is adembenemend. Het atrium is drie dekken hoog en heeft een plafond dat als achtergrond dient voor subtiel veranderende HD-projecties. Overdag ziet u zachte cirruswolken voorbijzweven. Tegen de avond krijgt het atrium prachtige lichttinten of toont het de heldere sterrenconstellaties van de nachtelijke hemel.

Het geraffineerde decor en de extra's in de staterooms van het ms Nieuw Statendamvormen een heerlijke oase op het einde van een drukke dag. Dankzij de input van onze gasten zijn er moderne elementen toegevoegd, zoals USB-stations aan de rand van het bed, douchedeuren zonder frame en op maat gemaakte houten kastjes. Net als het zusterschip biedt het ms Nieuw Statendam ook exclusieve oceanview-gezinsstaterooms voor maximaal vijf personen en speciaal ontworpen staterooms voor wie alleen reist.

Holland America Line

'Traditionele en tijdloze luxe! Holland America Line is een rederij van grote (Nederlandse) tradities. Elk van hun ruime, middelgrote schepen heeft haar eigen karakter en ambiance. Wat ze gemeen hebben zijn sierlijke vormen, stijlvolle lounges, beperkt aantal gasten en een sfeer van tijdloze elegantie vol bijzonder details. 

Inclusief

 • Cruise incl. volpension (ontbijt. lunch, diner en snacks), roomservice en havengelden.

Vertrekdatum

2019

 • 21 juli

Andere vertrekdata:

Prijzen

2-pers. binnenhut v.a.

 • € 1.348,- p.p.

2-pers. buitenhut v.a.

 • € 1.848,- p.p.

2-pers. balkonhut v.a.

 • € 1.848,- p.p.

Acties

Holland America Line heeft op dit moment de onderstaande actie(s) lopen. Het kan zijn dat deze actie(s) voor uw gewenste cruise geldt, informeer naar de afvaarten & voorwaarden. Wijzigingen onder voorbehoud.

 

Bekijk hier de actuele acties van alle rederijen

In dezelfde bestemming

alternatieve cruises

 • Amsterdam - Amsterdam
  v.a.
  € 899,--
  Cruises vanuit Nederland
   

  Noorse Fjorden

  Amsterdam - Amsterdam
  8 dagen - Holland America Line
  Vertrekdatum: 05-05-2019
  Schip: Nieuw Statendam

 • Rotterdam - Rotterdam
  v.a.
  € 999,--
  Cruises vanuit Nederland
   

  Noorse Fjorden

  Rotterdam - Rotterdam
  8 dagen - Holland America Line
  Vertrekdatum: 11-05-2019
  Schip: Rotterdam

 • Amsterdam - Amsterdam
  v.a.
  € 2.609,--
  Cruises vanuit Nederland
   

  Noorse Fjorden

  Amsterdam - Amsterdam
  15 dagen - Norwegian Cruise Line
  Vertrekdatum: 11-05-2019
  Schip: Norwegian Pearl

 • Amsterdam - Amsterdam
  v.a.
  € 2.949,--
  Cruises vanuit Nederland
   

  Noorse Fjorden

  Amsterdam - Amsterdam
  22 dagen - Holland America Line
  Vertrekdatum: 12-05-2019
  Schip: Nieuw Statendam