 

Cruises vanuit Nederland

Noorse Fjorden

8 dagen Amsterdam - Amsterdam

Noorwegen is ongeveer 10 keer zo groot als Nederland en telt circa 4 miljoen inwoners. Deze ruimte bestaat voor het grootste deel uit natuur.

Beste periode: juni t/m augustus

Een uitzondering zijn de schepen van de Hurtigruten. Een charmante combinatie van comfortabel passagiersschip en vrachtschip, die het gehele jaar door varen. Met zijn 34 aanloophavens is de Noorse Hurtigruten een ware levenslijn langs een kust die gekenmerkt wordt door reusachtige afstanden, dunbevolkte gebieden en overweldigende landschappen.

Het landschap is bijzonder gevarieerd en wordt gedomineerd door bergen en hoogvlakten. De afstand van noord naar zuid is hemelsbreed 1.755 kilometer. Op onze schepen kunt u de Noorse Fjorden ontdekken, honderden watervallen aanschouwen en eeuwenoude gletsjers bezoeken. Bezoek interessante havensteden als Bergen; de oudste stad van Noorwegen, Trondheim, hoofdstad van noordelijk Noorwegen, een gezellige universiteitsstad en de poort naar de Noordelijke IJszee. De indrukwekkende natuur van Noorwegen en de Middernachtzon heten u van harte welkom!

vertrek vanaf Amsterdam
 • € 1.158,-- p.p.
 • Holland America Line
 • Koningsdam
 • 22/07/2018

Bestemmingen

 • Amsterdam - Nederland
 • Flam - Noorwegen
 • Cruisen door de Sognefjord - Noorwegen
 • Stavanger - Noorwegen
 • Kristiansand - Noorwegen
 • Cruisen door de Oslofjord - Noorwegen
 • Oslo - Noorwegen
 • Amsterdam - Nederland

De zeedagen staan niet vermeld in het vaarschema.

Koningsdam

De Koningsdam, in 2016 in de vaart genomen, zet de traditie, het nautische erfgoed en de befaamde service en stijl waar Holland America Line om bekend staat voort, terwijl de lat hoger wordt gelegd voor 2016e-eeuwse elegantie. De Koningsdam, die plaats biedt aan 2.650 gasten, is de eerste in zijn klasse en luidt een nieuw tijdperk in van cruises in de Pinnacle-klasse.

De oorsprong van de naam is, net als het schip zelf, een mix van eigentijdse en klassieke elementen: "Koning" is een eerbetuiging aan koning Willem-Alexander, de eerste Nederlandse koning in meer dan 100 jaar.

Om dit nieuwe schip mogelijk te maken gaf Holland America Line de opdracht aan twee legendarische partners: de innovatieve Adam D. Tihany, die wordt beschouwd als één van de meest vooraanstaande ontwerpers van restaurants en hotels, en Bjørn Storbraaten, de kracht achter de schepen ms Nieuw Amsterdam en ms Eurodam.

Hun stijlelementen voor Koningsdam? Ruimtes gevuld met licht. Vloeiende rondingen. Een uitgekiend samenspel van geavanceerde technologie en elegantie. Met schitterende architectonische elementen geïnspireerd door muziek. Allemaal verbonden in een ontwerp dat gekenmerkt wordt door een vooruitstrevende aanpak.

In het hart van het schip is het centrale atrium van de Koningsdam een puur visueel spektakel. De ruimte die drie verdiepingen hoog rijkt, is opgeluisterd met een luchtige roestvrij stalen sculptuur die het gevoel van een klassiek kwartet oproept met snaren, bogen en strijkstokken. Het atrium heeft een overkapping die als achtergrond dient voor subtiel veranderende HD-projecties. Kijk overdag omhoog om slierterige cirruswolken voorbij te zien drijven. Tegen de avond krijgt het atrium dramatische lichttinten of geeft het de heldere sterrenconstellaties van de nachtelijke hemel weer.

Holland America Line

'Traditionele en tijdloze luxe! Holland America Line is een rederij van grote (Nederlandse) tradities. Elk van hun ruime, middelgrote schepen heeft haar eigen karakter en ambiance. Wat ze gemeen hebben zijn sierlijke vormen, stijlvolle lounges, beperkt aantal gasten en een sfeer van tijdloze elegantie vol bijzonder details. 

Inclusief

 • Cruise op basis van vol pension en havengelden.

Vertrekdata

2018

 • 22 juli

Prijzen

2-pers. binnenhut va.

 • € 1.158,- p.p.

2-pers. buitenhut va.

 • € 1.358,- p.p.

2-pers. balkonhut va.

 • € 1.548,- p.p.

2-pers. suite va.

 • € 1.798,- p.p.

Acties

Holland America Line heeft op dit moment de onderstaande actie(s) lopen. Het kan zijn dat deze actie(s) voor uw gewenste cruise geldt, informeer naar de afvaarten & voorwaarden. Wijzigingen onder voorbehoud.

KONINGSDAG TOP 10:
De HAL heeft weer 10 nieuwe afvaarten geselecteerd met aantrekkelijke tarieven. Deze speciale tarieven zijn slechts één week geldig, namelijk van 23 t/m 30 april en onder voorbehoud van beschikbaarheid, dus wacht niet te lang met boeken! Klik HIER voor de top 10 aanbiedingen.

READY TO CRUISE:
Boek vóór 15 juni a.s. één van de geselecteerde afvaarten met vertrek tussen september 2018 en 31 augustus 2019 (m.u.v. Grand Voyages & segmenten) en ontvang:
- aantrekkelijk verlaagde tarieven
- fooien gratis
Plus boek een suite en ontvang tot US$ 300 boordtegoed:
200 USD per suite geldig op cruises van 6 tot 13 nachten
300 USD per suite geldig op cruises van 14 nachten of langer

 

Bekijk hier de actuele acties van de rederijen

In dezelfde bestemming

alternatieve cruises

 • Rotterdam - Rotterdam
  v.a.
  € 999,--
  Cruises vanuit Nederland
   

  Noorse Fjorden

  Rotterdam - Rotterdam
  8 dagen - Holland America Line
  Vertrekdatum: 12-05-2018
  Schip: Rotterdam

 • Amsterdam - Amsterdam
  v.a.
  € 999,--
  Cruises vanuit Nederland
   

  Noorse Fjorden

  Amsterdam - Amsterdam
  8 dagen - Holland America Line
  Vertrekdatum: 13-05-2018
  Schip: Koningsdam

 • Rotterdam - Rotterdam
  v.a.
  € 1.099,--
  Cruises vanuit Nederland
   

  Noorse Fjorden

  Rotterdam - Rotterdam
  15 dagen - Holland America Line
  Vertrekdatum: 19-05-2018
  Schip: Rotterdam

 • Dublin - Dublin
  Prijs op aanvraag
   

  Noorse Fjorden

  Dublin - Dublin
  9 dagen - Celebrity Cruises
  Vertrekdatum: 20-05-2018
  Schip: Celebrity Eclipse