 

Cruises vanuit Nederland

Nederland Kerst- en Oud & Nieuw muziekcruise

13 dagen Rotterdam - Arnhem

Een van de zusterorganisaties van Robinson Cruises, Hannick Reizen, organiseert met Kerst- en Oud & Nieuw een prachtige, muzikale cruise door Nederland. Muzikale Cruise door Nederland met dagelijks liveoptredens aan boord en maar liefst 7 concerten door Nederlandse topmusici aan de wal:  Wibi Soerjadi – Johannette Zomer – Matangi Quartet – Maarten Koningsberger – Manzanissimo - Klassiek Cruise Duo
 

Een feestelijke muziekcruise op het sfeervolle 5-sterrenschip HS Grace. Met in de eerste week dagelijks optredens van het Klassiek Cruise Duo aan boord en in de tweede week door het Matangi Quartet. Daarnaast geniet u van maar liefst zeven exclusieve topconcerten aan de wal.

 • In de eerste week dagelijks optredens aan boord door het Klassiek Cruise Duo, bestaande uit violist Bert Vos en pianist Joost van der Meent.
 • In de tweede week dagelijks optredens aan boord van het Matangi Quartet met veelzijdig, afwisselend en aantrekkelijk repertoire. Het kwartet treedt bovendien niet alleen als strijkkwartet (2 violen, altviool en cello), maar ook in trio- of duo formatie voor u op.
 • Concerten door pianist Wibi Soerjadi in Middelburg en Maastricht
 • Concert door Manzinissimo in Willemstad
 • Kerstconcert door sopraan Johannette Zomer, hoboïste Nienke van der Meulen, cellist Diederik van Dijk en klavecinist Pieter Dirksen in Dordrecht
 • Schubert’s ‘Winterreise’ door bariton Maarten Koningsberger en pianist Bas Verheijden in Roermond
 • Beethovenconcert door het Matangi Quartet in Grave
 • Feestelijk Nieuwjaarsconcert door het Damessalonorkest Salut d’Amour in Willemstad
 • Interessante muzieklezingen en inleidingen door uw reisleiders
 • Reisleiding: Wouter Schmidt, Leo den Oudsten en Onno Verschoor
 • Alle concerten aan boord en de 7 exclusieve concerten aan de wal zijn inbegrepen

Speciaal voor Hannick Reizen is het luxe cruiseschip HS Grace gereserveerd, om in deze ‘Covid tijd’ samen met u toch een mooie muziekreis te kunnen maken door ons eigen prachtige land. De eerste week van uw verblijf van uw hotelschip verzorgt het Klassiek Cruise Duo, bestaande uit violist Bert Vos en pianist Joost van der Meent, dagelijks optredens en muzikale intermezzi in de Panorama Lounge. In de tweede week is het muzikale woord aan het beroemde en geliefde Matangi Quartet. Tevens verzorgen uw reisleiders Wouter Schmidt, Leo den Oudsten en Onno Verschoor interessante muziekbeschouwingen en inleidingen op de concerten die u aan de wal bezoekt.

Het Klassiek Cruise Duo aan boord in de eerste week van uw reis
De naam zegt het al: deze twee rasmusici zijn door en door klassiek geschoold. Na hun opleiding resp. aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam (Joost) en het Rotterdams Conservatorium (Bert) hebben zij beiden diverse specialisaties in de muziek gedaan, waaronder aan de Rubin-Academy in Tel Aviv (Bert). Naast hun werk in diverse symfonieorkesten in Nederland staan zij beiden al een leven lang op grote en kleine podia in heel Europa en daarbuiten. Uniek is dat zowel Bert als Joost onafhankelijk van elkaar de grenzen van het “uitsluitend klassieke repertoire” hebben opgezocht en zodoende veel ervaring hebben met salonmuziek, Klezmer, Argentijnse tango en andere genres die een link hebben met het ijzeren klassieke repertoire. Mede hierdoor bleken zij geschikt om tijdens onze reizen de muziek te verzorgen en zij doen dit dan ook al jaren voor Hannick Reizen. Tijdens deze cruise trakteren zij u afwisselend op klassiek-romantische werken en lichtere salonstukken. Toen tijdens een vorige cruise het Klezmer repertoire werd aangeboord stonden sommige gasten bijna op de tafels te dansen! Kortom het Klassiek Cruise Duo is een garantie voor een sfeervolle en kwalitatief hoogstaande muziekbeleving. Alsof dat niet genoeg is kunt u tijdens de reis klassieke werken op verzoek aanvragen, waarna het Duo het die week nog voor u zal uitvoeren.

Concerten van het Matangi Quartet aan boord in de tweede week van uw reis
Het Matangi Quartet is al 20 jaar een graag geziene gast op Nederlandse en internationale podia. De vier leden Maria-Paula, Daniel, Karsten en Arno, laten zich niet in een hokje plaatsen en wagen zich aan diverse muziekstijlen; van klassiek tot dance en van jazz tot pop. ‘We spelen zoveel verschillende soorten en stijlen muziek, die vragen allemaal om hun eigen interpretatie en presentatie. Daar zit voor ons de uitdaging en inspiratie.’ (Karsten Kleijer, altviolist van Matangi)

Matangi deelde het podium met verschillende klassieke topmusici waaronder Miranda van Kralingen, Tania Kross, Ivo Janssen, Paolo Giacometti, Severin von Eckardstein en Lars Wouters van den Oudenweijer. Ook ontving het kwartet uitnodigingen voor diverse festivals, waaronder het Delft Chamber Music Festival, het Grachtenfestival, Festival d’ Aix-en-Provence, het Schleswig-Holstein Musik Festival, Festival de Carthage in Tunesië, de World Expo 2010 in Shanghai, het International Conservatoire Festival in St. Petersburg, North Sea Jazz en het Bevrijdingsfestival Utrecht. ‘De kracht van Matangi ligt in de kracht van de groep. We zijn vier onafhankelijke artistieke zielen waarbij het geheel meer is dan de som der delen’ (Daniel Torrico Menacho, violist van Matangi)

In 2002 ontving het kwartet de prestigieuze Kersjes van de Groenekan Prijs, die jaarlijks wordt uitgereikt aan uitzonderlijk talent in de Nederlandse kamermuziek en in 2008 wonnen de Matangi’s de derde prijs op het Internationale Joseph Joachim Kamermuziekconcours in Weimar. Matangi bracht diverse cd’s uit bij Challenge Records International die stuk voor stuk met geweldige kritieken werden ontvangen. ‘Onstuimig en ongetemd, zo zou ik ons typeren. We kleuren niet binnen de muzikale lijntjes!’ (Maria-Paula Majoor, violist van Matangi)

Matangi neemt regelmatig deel aan avontuurlijke crossover-projecten en treedt onder meer op met cabaretiers Herman van Veen en Youp van ’t Hek, bandoneonspeler Carel Kraayenhof, jazztrompettist Eric Vloeimans, jazzpianist Michiel Braam, DJ Kypski, jazzvocalisten Mathilde Santing en Renske Taminiau, singer songwriters Lori Lieberman en Tom McRae. Met deze baanbrekende uitstapjes buiten de klassieke muziek slaagt Matangi erin een nieuw publiek warm te maken voor het strijkkwartet. En minstens zo belangrijk: het geeft extra inspiratie om het rijke klassieke repertoire dat in de afgelopen 250 jaar is opgebouwd – van Haydn tot Adès – met nieuw élan tot klinken te brengen. Arno van der Vuurst, cellist van Matangi; ’Het publiek weet dat ze bij ons kunnen worden verrast. We zijn niet bang om ideeën uit te proberen; de mogelijkheden met Matangi zijn eindeloos!’ Alle vier muzikanten spelen op instrumenten van Nederlands vakmanschap. De cello en eerste viool zijn in bruikleen gegeven door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

De geschiedenis van het strijkkwartet in vier delen
Naast de dagelijkse optredens aan boord door het Matangi Quartet, verzorgt het kwartet ook een concert in Grave. Daarnaast behandelt uw reisleider Wouter Schmidt de geschiedenis van het strijkkwartet in vier delen, aan de hand van muzikale voorbeelden, live gespeeld door het Matangi Quartet.

Muzieklezingen en inleidingen
Naast de dagelijkse optredens aan boord door het Klassiek Cruise Duo en het Matangi Quartet, verzorgen uw reisleiders ook interessante muziekbeschouwingen en inleidingen op de concerten aan de hand van partituurvoorbeelden en treffende muziekfragmenten.

Maar liefst zeven exclusieve concerten door Nederlandse topmusici aan de wal
Ook het muziekprogramma ‘aan de wal’ is van hoge kwaliteit. Wat dacht u van twee exclusieve pianorecitals door niemand minder dan Wibi Soerjadi en een optreden van het ensemble Manzanissimo, bestaande uit de bekende Nederlandse gitarist Martin Kaaij en een strijkkwartet, waarvan de leden zijn verbonden aan het Residentie Orkest en het Nederlands Philharmonisch Orkest? Sopraan Johannette Zomer heeft speciaal voor de Kerst een mooi programma samengesteld onder het motto “Hoe schoon lichtet de Morgenster”, waarin zij samen met drie andere musici werken ten gehore brengt van ondermeer J.S. Bach, Hellendaal en Telemann, aangevuld met teksten van ondermeer Marjoleine Vos, Mike Boddé en Ivo de Wijs.

In Roermond hoort u Schubert’s meesterlijke ‘Winterreise’, indringend vertolkt door Maarten Koningsberger, aan de vleugel terzijde gestaan door Bas Verheijden. Uw ‘huisensemble’, het Matangi Quartet, verzorgt voor u een concert in Grave, waarbij ook een strijkkwartet van ‘jubilaris’ Beethoven op het programma staat. Tenslotte luidt u het nieuwe jaar muzikaal gezien ook uiterst feestelijk in met een concert door het Salonorkest Salut d’Amour, proost!
 

Muzikale Kerst- en Oud & Nieuwcruise door Nederland!
 • € 2.998,-- p.p.
 • Friendship Cruises
 • HS Grace
 • 21/12/2020

Bestemmingen

 • Rotterdam - Nederland
 • Veere - Nederland
 • Middelburg - Nederland
 • Willemstad - Nederland
 • Dordrecht - Nederland
 • Schoonhoven - Nederland
 • Arnhem - Nederland
 • Roermond - Nederland
 • Maastricht - Nederland
 • Grave - Nederland
 • Rotterdam - Nederland
 • Arnhem - Nederland

De zeedagen staan niet vermeld in het vaarschema.

HS Grace

Riviercruiseschip Grace, 5-sterren superior
De Grace behoort tot een van de mooiste hotelschepen van Europa, 5-sterren superior. Een royale keus uit maar liefst 58 suites van 17, 21 of 28 m² met een ruime badkamer, een apart zitje en een panorama schuifpui met Frans balkon. Ook de sfeervolle salon met panoramabar, de luxe restaurants en de terrassen op het Zonnedek zijn royaal opgezet. De Grace biedt plaats aan maximaal 142 passagiers, echter kiest Friendship Cruises ervoor om met max. 95 personen te varen. Aan boord van hotelschip Grace is gratis Wi-Fi beschikbaar. 

Welkom aan boord van het ultra-luxe suiteschip Grace

Is uw cruise all-inclusive? Bijna wel. De prijzen die Friendship Cruises aan u berekent zijn op basis van volpension, dat wil zeggen dat het eten van ontbijt, lunch en diner tot pastry is inbegrepen. Drankjes zijn niet standaard inclusief, maar bij boeking kunt u aangeven of u tevens een drankenpakket wilt gebruiken. Hotelschip Grace biedt een keuze aan 3 restaurants, maar liefst 5 terrassen en 3 inside lounges om aan uw stemming van het moment te voldoen. We nodigen u uit om te dineren waar en wanneer u maar wilt. U kunt zelfs genieten van een maaltijd in uw suite. De Grace biedt u de volgende mogelijkheden:

 • Main Restaurant op het Rubindek
 • Arthur's Bistro (m.u.v. ontbijt): geniet in intieme sfeer van deze bijzondere plek achterop het schip 
 • Pool Terrace: bij mooi weer wordt u de lunch of diner geserveerd op het Zonnedek
 • Roomservice in uw suite

Terwijl de landschappen aan u voorbij glijden geniet u van het uitzicht tijdens een hapje en drankje op de verschillende outside terrassen: 

 • Panorama Terrace
 • Arthur's Terrace
 • Pool Terrace
 • Main Terrace
 • Front View Terrace

Gedurende de cruise (of bij minder goed weer) kunt u ook gebruik maken van de inside lounges: 

 • Panoramabar
 • Main Lounge
 • Arthur's Bistro

Optioneel kunt u (bij reservering) een drankenpakket bijboeken:
Drankenpakket 1: huiswijn, bier, frisdrank (ook uit uw minibar), sappen, koffie (incl. cappuccino, espresso, latte macchiato), thee en water
Drankenpakket 2: Open Bar, alle dranken inbegrepen (incl. sterke drank) 

Royale keus uit 58 vorstelijke suites
Alle suites en cabines zijn sfeervol en comfortabel ingericht. Elke suite en cabine heeft een eigen badkamer met douche en toilet. De suites en cabines zijn verdeeld over drie dekken. Op het Diamantdek zijn 22 grand suites van maar liefst 28 m² met inloopkast en twee mini suites van 17 m² gelegen. Op het Rubindek vindt u 24 suites van 21 m², twee mini suites van 17 m² en drie cabines van 14 m². Op het Smaragddek liggen acht suites van 21 m² en tien cabines van 14 m². Alle suites en cabines op het Diamantdek en op het Rubindek beschikken over een panorama schuifpui en Frans balkon. De suites op het Smaragddek beschikken over een horizontale panorama schuifpui, waarvan het bovenste gedeelte volledig geopend kan worden. De cabines op het Smaragddek beschikken over kleinere vensters die niet geopend kunnen worden.

Liften aan boord
Er is een echte hotellift aanwezig waarmee u het Diamant-, Rubin- en Smaragddek kunt bereiken. Het Zonnedek bereikt u via een trap.

 • A-grand suites van maar liefst 28 m² en B-suites van maar liefst 21 m².  
 • Alle suites en cabines op het Diamant- en Rubindek beschikken over een panorama schuifpui en Frans balkon. 
 • Gratis Wi-Fi aan boord   /  Bouwjaar 2016   

Details schip:

Maatregelen i.v.m. Corona
Vanwege de corona-maatregelen zijn aan boord van de Grace services / faciliteiten waar sociale distantie niet mogelijk is deels niet beschikbaar. De fitnessruimte is op reservering beschikbaar. Het zwembad op het Zonnedek is open, maar mag alleen tegelijkertijd door mensen uit dezelfde cabine worden gebruikt. Daarnaast zijn de twee gemeenschappelijke toiletten in de entree niet in gebruik. U beschikt over privé sanitair in uw eigen cabine / suite. Betalingen kunnen per creditcard of pin worden gedaan, uitgezonderd de fooien die contant in een fooienpot kunnen worden gedaan. De hotellift is beschikbaar voor degenen die dat nodig hebben, op aanvraag. Een crewmember vergezelt u, het dragen van een mondkapje in de lift is verplicht.

 

Friendship Cruises

FRIENDSHIP CRUISES, ONVERGETELIJKE LUXE RIVIERCRUISES WERELDWIJD MET VOLLEDIGE VERZORGING

Voor een luxe riviercruise bent u bij Friendship Cruises aan het juiste adres. Al 40 jaar organiseert Friendship Cruises volledig verzorgde, luxe vaarvakanties aan boord van de mooiste 4-, 5- en zelfs 6-sterren luxe cruiseschepen over ‘s werelds meest majestueuze rivieren. Ontdek de Rijn en Moezel, Main, Rhône, Seine, Douro, Donau, Zwarte Zee, Elbe, Oostzee, Wolga, Mekong, Halong Bay, Irrawaddy, Ganges, Amazone, Mississippi, Hudson, Columbia en Snake, Ohio en Atlantische kust van Amerika. Alle jaargetijden kunt u met Friendship Cruises op reis, zelfs in de winter kunt u mee op een van de bijzondere Kerst- en Oud & Nieuw cruises, een specialiteit van Friendship Cruises.

Welkom aan boord!

Het reisprogramma

Dag 1: maandag 21 december
Inscheping aan de rand van Rotterdam
U scheept vanaf 09:00 in nabij de Willemsbrug op een schitterende locatie in Rotterdam. U wordt aan boord van Hotelschip Grace verwelkomd door uw Hannick reisleiders Wouter Schmidt en Onno Verschoor, de musici van het Klassiek Cruise Duo, de kapitein, hotelmanager en een groot deel van de crew. Om 11:30 gooit de kapitein de trossen los en uw reis naar Bruinisse begint. Na de lunch wordt u getrakteerd op een kopje koffie/thee met gebak. Om ca. 17:00 meert de Grace aan in Bruinisse, het fraaie mosseldorp op Schouwen-Duiveland. Aan het eind van de middag vindt het welkomstconcert plaats in de Panaroma Lounge van uw hotelschip. Violist Bert Vos en pianist Joost van der Meent spelen voor u tijdens dit eerste concert het programma “van Klassiek tot Klezmer”, zodat u een goede eerste indruk krijgt van hun veelzijdigheid en het enorme repertoire die zij tot hun beschikking hebben. Na de welkomstcocktail, staat er een schitterend diner voor u klaar in het Compass Restaurant.

Dag 2: dinsdag 22 december
Veere, de parel van Walcheren
Na het ontbijt behandelt uw reisleider Wouter Schmidt de zogenaamde ‘sonatevorm’, waarin wellicht wel 90% van alle composities, melodieën en liederen – ook Sinterklaas, Kerstlied en Popliedjes – gecomponeerd zijn. Hiermee werd door de componisten begonnen tijdens de periode van ‘De Weens Klassieken” (Haydn, Mozart en Beethoven) en hun invloed is blijvend gebleken. Aan de hand van een wel zeer praktisch voorbeeld, waarbij het Klassiek Cruise Duo het 1e deel van de 7e vioolsonate van Beethoven voor u speelt, zal alles op zijn plaats vallen. Uiteraard zal het duo na de koffie dan de gehele sonate voor u spelen, ditmaal natuurlijk zonder commentaar en onderbrekingen. Na de schitterende lunch maken de liefhebbers onder leiding van een deskundige gids een stadswandeling door historisch Veere. Het mooie stadje dankt zijn sfeervolle karakter aan de met kinderkopjes bestrate steegjes en de pittoreske monumenten. Onder bescherming van de heren van Borsele werd het vissersdorpje welvarend door de overslag van wol uit Schotland. Dwalend door de straten ziet u de Schotse Huizen, waar in hoogtijdagen de handel plaatsvond. Teruggekeerd aan boord wacht ook de deelnemers aan de excursie koffie/thee met gebak in de Panorama Lounge. Voor het diner vindt onder her motto “Wenen en Boedapest” een optreden plaats van het Klassiek Cruise Duo, waarbij zij werk van Mozart, Schubert. Liszt, Ivanovici en uiteraard Johann Strauss jr. ten gehore brengt, ’s Avonds dineert u in het Compass Restaurant.

Dag 3: woensdag 23 december
Bezoek aan het sfeervolle Middelburg
Tijdens het ontbijt gooit de kapitein de trossen los en zet uw hotelschip Grace koers naar Middelburg, waar u rond het middaguur arriveert. ’s Ochtends blikken uw reisleiders aan boord vooruit op de concerten van Wibi Soerjadi (vandaag) en van het ensemble Manzanissimo dat u morgenmiddag bijwoont in Willemstad. Na het gemeenschappelijke koffiemoment verzorgt het Klassiek Cruise Duo weer een concert voor u, ditmaal met als ondertitel “Hoogtepunten uit de licht-klassieke muziek”. Op het programma staan composities van Elgar, Glière, Dvořák, Mendelssohn en Johan Strauss jr. Na de lunch kunt u kiezen voor een excursie door het historische en sfeervolle Middelburg onder leiding van een deskundige gids. Na de koffie met iets lekkers erbij, vindt in de nabijgelegen Oostkerk het pianorecital plaats van Nederlands bekendste – en wellicht meest geliefde – pianist, Wibi Soerjadi. De Oostkerk is een achtkantige, barokke koepelkerk en een icoon in Middelburg. Het rijksmonument is 350 jaar in gebruik geweest als protestantse kerk. ’s Avonds dineert u wederom in het sfeervolle Compass Restaurant aan boord.

Dag 4: donderdag 24 december
De stad van Willem van Oranje, vader des vaderlands; Willemstad
Na het ontbijt treedt het Klassiek Cruise Duo weer voor u op in de Panorama Lounge van de Grace. De musici brengen voor u “Hoogtepunten uit de Salonmuziek”, waarbij niet alleen Weense walsen, dansen en liederen, maar ook geliefde filmmuziek op het programma staan. Na de koffie viert u samen met uw reisgenoten kerst onder de klanken van het Klassiek Cruise Duo en enkele kerstverhalen. Na de culinaire lunch meert uw hotelschip aan in het prachtige vestingstadje Willemstad, waar u zich te midden van monumentale straatjes en historische geveltjes in de tijd van troubadours en stadsomroepers waant. Na de koffie/thee met gebak begeeft u zich in rustig wandeltempo naar de Koepelkerk, waar het ensemble Manzanissimo voor u optreedt. Dit kwintet bestaat uit gitarist Martin Kaaij en een strijkkwartet, geformeerd uit leden van het Nederlands Philharmonisch Orkest. Zij brengen een programma geschoeid op Spaanse leest ten gehore. Terug aan boord wacht u een feestelijk kerstdiner. Indien de situatie van dat moment het toelaat, kunt u op eigen gelegenheid een Kerstnachtdienst bezoeken. Uw reisleiders voorzien u graag van actuele informatie.

Dag 5: vrijdag 25 december
De statenstad Dordrecht op het drierivierenpunt
Tijdens het ontbijt vertrekt het schip naar Dordrecht. Na het ontbijt is het tijd voor een klein recital van Joost van der Meent. Op het programma staan pianowerken van Schubert, Chopin en Satie. Hierna kunnen de liefhebbers tijdens een excursie nader kennis maken met het prachtige Dordrecht. Aan het eind van de middag begeeft u zich naar de beroemde Grote of Onze-Lieve-Vrouwekerk van Dordrecht. Deze kruisbasiliek in Brabants-gotische stijl met de onvoltooide toren behoort tot de meest geschilderde kerken ter wereld. Een unieke locatie voor een prachtig concert. Voor u treedt exclusief de sopraan Johannette Zomer op. Samen met drie collega musici heeft zij een speciaal Kerstprogramma samengesteld, “Hoe schoon lichtet de Morgenster”. Terug aan boord wacht u weer een heerlijk excellent diner in het sfeervolle Compass Restaurant. In de loop van de avond meert de Grace aan in de Zilverstad Schoonhoven.

Dag 6: zaterdag 26 december
Ontdek Schoonhoven Zilverstad!
Na het ontbijt kunt u deelnemen aan een excursie naar het Nederlands Zilver Museum van Schoonhoven. Hier kunt u zilver zien, voelen, ruiken en ontdekt u meer over dit veelzijdige edelmetaal. Aan het eind van de middag vindt het feestelijke slotconcert van het Klassiek Cruise Duo plaats in de Panorama Lounge van uw hotelschip. Dit gebeurt in de vorm van het inmiddels bijna traditionele “Wunschkonzert”, waarbij uw verzoeknummers en favoriete muziek de hoofdrol spelen. Hierna volgt een cocktail en het afscheidsdiner. Terwijl u comfortabel geniet van uw nachtrust, zet de Grace koers van Nijmegen naar Arnhem.

Dag 7: zondag 27 december
Een dag in Arnhem
Na het ontbijt is het helaas tijd om afscheid te nemen van uw reisleider Onno Verschoor en uw muziekvrienden die alleen de Kerstcruise hebben geboekt. Voor hen vindt de ontscheping plaats in Arnhem. U blijft gewoon aan boord. Vanaf 15:00 uur schepen de ‘nieuwe gasten’ in Arnhem. Zij worden aan boord van Hotelschip Grace met koffie en gebak verwelkomd door uw Hannick reisleiders Wouter Schmidt en Leo den Oudsten, de leden van het Matangi Quartet, de kapitein, hotelmanager en een groot deel van de crew. Om 18:00 gooit de kapitein de trossen los en het tweede deel van uw muzikale vaarvakantie door Nederland begint. Na de welkomstcocktail staat er een voortreffelijk diner voor u klaar in het restaurant. Na het diner verzorgt het met u meereizende Matangi Quartet een eerste optreden. Om 21:00 legt de Grace aan in Keizerstad Nijmegen.

Dag 8: maandag 28 december
Wandelen over de Roerkade van Roermond
Vroeg in de ochtend vertrekt uw schip naar Roermond, waar u aan het begin van de middag aankomt. Tijdens de panoramische tocht over de Maas, geniet van een uitgebreid ontbijt in het restaurant. Voor de koffie verzorgt uw reisleider Wouter Schmidt een muziekinleiding op Schubert’s ‘Winterreise’, die u vanmiddag gaat beluisteren in Roermond. Na de koffie verzorgt het Matangi Quartet een optreden voor u, eveneens in de Panorama Lounge. ’s Middags woont u na een kopje koffie of thee met gebak uw eerste concert bij aan de wal. Bariton Maarten Koningsberger vertolkt samen met pianist Bas Verheijden de complete cyclus ‘Winterreise’ van Schubert. Tijdens de 24 getoonzette gedichten van Wilhelm Müller maakt een jonge man, na een afwijzing door de dame waarop hij verliefd was, een reis die in het laatste lied eindigt in een ontmoeting met de speelman met de draailier, een verpersoonlijking van de dood. Terug aan boord wordt in het restaurant het schitterende diner voor u geserveerd.

Dag 9: dinsdag 29 december
Magisch Maastricht
Bij het krieken van de dag zet Hotelschip Grace koers naar Maastricht. Voor de koffie neemt Wouter Schmidt u in de Panorama Lounge vanaf vandaag vrijwel dagelijks mee in een periode uit de geschiedenis van het strijkkwartet. Hierbij zal het Matangi Quartet hem steeds muzikaal ondersteunen door het live ten gehore brengen van fragmenten uit de rijke strijkkwartetliteratuur. Vandaag is de periode tot en met Haydn aan de beurt. Na de koffie verzorgt het Matangi Quartet ook nog een kort concert voor u. Na de culinaire lunch kunt u onder leiding van een deskundige gids een stadwandeling maken door Maastricht. Aan het eind van de middag geeft de Nederlandse meesterpianist Wibi Soerjadi een exclusief concert voor u. Terug aan boord geniet u van een voortreffelijk diner.

Dag 10: woensdag 30 december 
Bezoek aan de historische vestigingsstad Grave
Vannacht zet Hotelschip Grace koers naar Grave. Vanochtend belicht Wouter Schmidt weer een andere periode uit de geschiedenis van het strijkkwartet en wordt daarbij weer ondersteund door het Matangi Quartet. Vandaag staan de Weens Klassieken en de ‘Sturm und Drang’-periode centraal. Voor de lunch verzorgt Wouter Schmidt tevens een muziekinleiding op het concert dat het kwartet die middag zal geven in Grave met op het programma twee prachtige strijkkwartetten. Mede omdat Beethoven 250 jaar geleden werd geboren, speelt het kwartet een van de prachtige strijkkwartetten van de meester uit Bonn, namelijk het tweede van de drie kwartetten die Beethoven opdroeg aan graaf Rasumovsky. Hierna spelen zij het Achtste strijkkwartet van Sjostakovitsj, een melancholiek, maar o zo prachtuig en indrukwekkend stuk, dat al decennia lang tot de onomstreden iconen van de strijkkwartetliteratuur behoort. Hierop volgt het sfeervolle diner in het restaurant aan boord.

Dag 11: donderdag 31 december
De innovatieve havenstad Rotterdam
’s Ochtends voor het ontbijt gooit de kapitein de trossen los en vaart hotelschip Grace richting Rotterdam. Voor de koffie heeft Wouter Schmidt het ditmaal over het strijkkwartet in De Romantiek, waarbij de leden van het Matangi Quartet hem weer muzikaal bijstaan. Na de koffie treedt het Matangi Quartet nogmaals voor u op. Tijdens deze laatste dag van het jaar treedt het Matangi Quartet nogmaals voor u op en tijdens dit ‘oudjaarsconcert’ blikken zij op persoonlijke en muzikale wijze terug op een veelbewogen jaar. Na de excellente lunch maken de liefhebbers een excursie in Rotterdam, waarna er ook voor hen na terugkeer aan boord weer koffie met gebak wordt geserveerd in de Panorama Lounge. ’s Avonds geniet u van een feestelijk oudjaarsdiner.

Dag 12: vrijdag 1 januari
De stad van Willem van Oranje, vader des vaderlands: Willemstad
Na het Nieuwjaarsontbijt vertrek uw hotelschip naar Willemstad. Voor de lunch verzorgt het Matangi Quartet aan boord uw eerste concert van het nieuwe jaar. Na de lunch maken de liefhebbers onder leiding van een deskundige gids een stadswandeling door de vestingstad Willemstad. U waant zich te midden van monumentale straatjes en historische geveltjes in de tijd van troubadours en stadsomroepers. Later in de middag wordt u in de sfeervolle Koepelkerk getrakteerd op het Nieuwjaarsconcert van het damessalonorkest Salut d’Amour. Speciaal voor u hebben zij een uitermate feestelijk en sprankelend programma samengesteld. Bij terugkomst aan boord geniet u van de afscheidscocktail en een voortreffelijk diner in het restaurant van uw hotelschip.

Dag 13: zaterdag 2 januari
Afscheidsconcert en ontscheping in Arnhem
Voor het ontbijt zet uw hotelschip koers richting Rijnstad Arnhem. Maar uw laatste dag aan boord zal er een zijn in stijl. Immers, na het ontbijt besluit Wouter Schmidt zijn vierluik over de geschiedenis van het strijkkwartet en behandelt daarbij de ontwikkeling van het genre in de 20e en 21e eeuw. Daarbij wordt hij wederom ondersteund door het Matangi Quartet. Na een feestelijk afscheidsconcert, waarbij het Matangi Quartet uw verzoeknummers zoveel mogelijk zal trachten te honoreren, en de voortreffelijke lunch, is het helaas alweer tijd om afscheid te nemen van de bemanning, uw muziekvrienden, de musici en reisleiding en vindt de ontscheping plaats in Arnhem.

 • De in bovenstaand programma genoemde excursies zijn niet inbegrepen in de reissom.
 • Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden.

Veilig op reis met Hannick Reizen
Uw gezondheid staat voorop, zeker in deze tijd en dat heeft onze grote aandacht. Bedraagt de capaciteit van de Grace normaliter 142 personen, Hannick Reizen kiest ervoor om met maximaal 95 passagiers op stap te gaan. Dat betekent dat er meer ruimte beschikbaar is voor u en wij ons houden aan social distancing.

Hoe gaat het eraan toe voor en tijdens de concerten?
Zoals al eerder vermeld betreft het concerten op locaties, die speciaal door Hannick voor u zijn gereserveerd. Met de kerken hebben wij zeer duidelijke afspraken gemaakt m.b.t. de hygiëne en corona maatregelen. De ervaringen zijn uitstekend. Zo wordt ‘de 1,5 meter’ in acht genomen in de kerkbanken of zijn de stoelen per 1 of 2 op 1,5 meter afstand van elkaar geplaatst, kunt u bij binnenkomst uw handen desinfecteren, zijn er voldoende toiletten beschikbaar en zijn er ook voldoende bekertjes met water aanwezig.

Veilig op reis conform de richtlijnen van het RIVM

 • Gratis coronatest (conform GGD-richtlijnen) aan boord op de dag van inscheping, voor uw eigen veiligheid en comfort
 • Medisch deskundige aan boord
 • Maximaal 95 passagiers i.p.v. 142
 • Aan boord zijn 2 restaurants en 2 lounges, volop ruimte voor social distancing
 • Ruime openingstijden restaurants voor ontbijt, lunch en diner
 • Volop kamers voor alleengebruik
 • In- en ontschepen in respectievelijk Rotterdam en Arnhem

Klik hier  voor het totale overzicht van hygiëne- en gezondheidsmaatregelen tijdens deze reis.

 • Feestelijk verblijf aan boord van de HS Grace, een luxe varend 5-sterren hotel
 • Zeven concerten inclusief op bijzondere locaties 
 • In 13 dagen doet u 14 authentieke Nederlandse steden aan
 • Musici reizen met u mee

Inclusief:

 • 13 dagen aan boord van uw varende hotelschip de Grace
 • 2-pers. C-cabine met eigen douche / toilet / airconditioning en verwarming.
 • Volpension verzorging aan boord.
 • Culinair dineren in het panorama-restaurant waar alle maaltijden zijn inbegrepen (ontbijt, lunch, diner en midnight-snack).
 • Alternatieve lunch en diner in de Lido bar.
 • Koffie met gebak bij inscheping.
 • Welkomstcocktail met snacks.
 • Welkomstdiner.
 • Koffie met gebak in de middag.
 • Happy hour.
 • Verfrissend drankje na de excursie.
 • Waterkoker in de cabine.
 • Afscheidscocktail met snacks.
 • Gala Dinner.
 • Gratis WiFi aan boord.
 • Zeven concerten louter voor Hannick-passagiers in Middelburg, Willemstad, Roermond, Maastricht, Grave en Dordrecht
 • Muzikale intermezzo’s aan boord door Klassiek Cruise Duo en Matangi Quartet.
 • Boeiende muziekinleidingen door uw reisleider.

Niet inbegrepen:

 • Eventuele toeslagen voor andere type accommodaties.
 • Eventuele verhoogde brandstoftoeslag.
 • Excursies
 • Drankenpakketten*
 • ANVR boekingskosten € 29,- per factuur .
 • Verzekeringen, poliskosten, toeslag calamiteitenfonds.
 • Uitgaven van persoonlijke aard zoals fooien, drankjes en entreegelden voor individueel te bezoeken musea e.d.

*Drankenpakket
Voorafgaand aan uw cruise met de Grace is het mogelijk om een drankenpakket te reserveren. U heeft hierbij de keuze uit de volgende drankenpakketten:
- Drankenpakket 1: € 360,- p.p. incl. huiswijn, bier, frisdrank (ook uit uw minibar), sappen, koffie (incl. cappuccino, espresso, latte macchiato), thee en water
- Drankenpakket 2: € 500,- p.p. incl. Open Bar, alle dranken inbegrepen (incl. sterke drank)

Inclusief

 • Cruise incl. volpension (ontbijt, lunch, diner, snacks) en havengelden.

Vertrekdatum

2020

 • 21 december

Deze afvaart is geheel exclusief gereserveerd voor Robinson Cruises / Hannick Reizen passagiers!
*Nederlandse boordtaal
*Eigen Hannick Reizen cruiseleader
*Nederlandssprekende gidsen tijdens uw excursies
*Quiet Vox systemen tijdens uw excursies

Uw reisleider Wouter Schmidt:
“Ik was dit jaar al drie keer te gast op de Grace en ik kan u vertellen dat het een geweldig mooi en sfeervol schip is met fantastische service en uitermate professioneel en vriendelijk personeel. Het zal u aan niets ontbreken tijdens uw muziekreis!”

Prijzen

2-pers. hut v.a.

 • € 2.998,- p.p.

2-pers. buitenhut v.a.

 • € 3.196,- p.p.

2-pers.suite met Frans balkon v.a.

 • € 3.396,- p.p.
Reserveringskosten: € 29,-- per dossier

Extra's

Muziekprogramma

WOENSDAG 23 DECEMBER
Pianorecital Wibi Soerjadi - inbegrepen

in Middelburg, Oostkerk (17.00 uur)
De Nederlandse meesterpianist vertolkt werken van ondermeer J.S. Bach, Beethoven, Chopin en Rachmaninov.
Wibi Soerjadi werd in 1970 in Leiden geboren. Na vier jaar studie bij Jan Wijn aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam, deed hij vervroegd eindexamen met het hoogst haalbare resultaat: een tien met onderscheiding. Wibi Soerjadi won verschillende prijzen, waaronder de eerste prijs op het Prinses Christina Concours in 1985, de eerste prijs op de Nationale Eurovision Competition for Young Musicians, de derde prijs op het Internationaal Franz Liszt Pianoconcours te Utrecht in 1989, en hij mocht als eerste de Edison Klassiek Publieksprijs ontvangen. 
Wibi Soerjadi trad veelvuldig op in gerenommeerde zalen in binnen- en buitenland, waaronder de Grote Zaal van Carnegie Hall in New York, Het Concertgebouw Amsterdam, de Musikverein en het Konzerthaus in Wenen, de Musikhalle Hamburg, en de zalen van onder andere Valencia, Verona, Berlijn, Peking en Guan Zhou.
Hij concerteerde met vele toonaangevende orkesten waaronder het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Gewandhausorchester Leipzig en het London Philharmonic Orchestra. Al zijn cd- en dvd-opnamen zijn meervoudig bekroond met goud en platina, wat een unicum is in de klassieke muziek.
In 2006 vierde Wibi Soerjadi zijn 25-jarig jubileum als concertpianist, ter gelegenheid waarvan hij tijdens zijn Liszt-recital ‘The Art of Franz Liszt’ in het Amsterdamse Concertgebouw een werk vertolkte op de historische Liszt Flügel 576 uit 1862. In 2007 is Wibi Soerjadi benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
Wibi Soerjadi is behalve concertpianist ook componist. Zo componeerde hij voor Anky van Grunsven de kürmuziek Dance of Devotion, waarop zij in 2008 de wereldbeker won en goud op de Olympische Spelen van Beijing. Wibi Soerjadi geeft vele recitals door geheel Nederland, ook in zijn eigen serie in zijn eigen huis. Ieder jaar al meer dan 25 jaar speelt hij in een uitverkochte Grote Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam.

DONDERDAG 24 DECEMBER
Concert Manzannissimo – inbegrepen
in Willemstad, Koepelkerk (17.00 uur)

Uitvoerenden:
Mara Oosterbaan, viool
Mintje van Lier, viool
Michiel Holtrop, altviool
Miriam Kirby, cello
Martin Kaaij, gitaar

Muziek:
Paganini: Cantabile
Albéniz: Córdoba
Albéniz: Tango in d
De Falla: El pano moruno
De Falla: Nana
De Falla: Cancion
De Falla: Dans uit La Vida Breve
Boccherini: Kwintet nr. 4 in D, G448 ‘Fandango’

Manzanissimo
Manzanissimo bestaat uit gitaar en strijkkwartet en is ‘heel erg’ vernoemd naar het Spaanse woord voor appel, manzana. Het ensemble is dan ook opgericht om voor Stichting Appeltaartconcerten op te treden voor mensen die niet vanzelfsprekend in contact komen met klassieke muziek. In coronatijd is dat ongeveer iedereen! De musici zijn tevens werkzaam in het Residentie Orkest en het Nederlands Philharmonisch Orkest. Altviolist Michiel Holtrop stelde een Italiaans/Spaans programma samen met Paganini’s cantabile voor viool en gitaar en het indrukwekkend-optimistische kwintet van Boccherini met de bijnaam ‘Fandango’ (een Spaanse dans). Ook hoort u enkele bewerkingen van werken van Isaac Albéniz en Manuel de Falla voor strijkkwartet. Deze zomer zouden er ook optredens gespeeld worden voor amateur-wielrenners, voorafgaand aan de start van de Vuelta, de Spaanse wielerronde die dit jaar in Utrecht zou starten. Helaas, corona stak een staak door het wiel
Gitarist Martin Kaaij heeft een voorliefde voor zelden uitgevoerde composities van zowel bekende als onbekende componisten. Hij komt dan ook vaak terecht bij het repertoire van de 16e en 19e eeuw waarvan nog veel muziek verborgen ligt. Van de hedendaagse gitaarcomposities staan ongeveer zestig premières op de naam van Martin Kaaij. Naast gitaarspelen bewerkt Kaaij kamermuziek voor gitaar, zoals liederen van Franz Schubert, Johannes Brahms en Hugo Wolf, maar ook onbekend werk van Antonin Dvorák en Giuseppe Verdi voor de bezetting van het Bommel Kwartet. Martin Kaaij is ook als schrijver actief: hij schrijft stukken over klassieke muziek in de VPRO-gids en publiceert twee boeken, Niet bij Bach alleen, een boek over minder bekende componisten en Toonzetters - Sleutel tot de klassieke muziek waarin hij het begrip 'recitatief' uitlegt.
Martin Kaaij studeert de gitaar aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam bij Dick Visser. Hij richtte, samen met een violist, hoboïst en fagottist van het Concertgebouworkest, het Bommel Kwartet op. Er vonden optredens plaats in Europa, in de Verenigde Staten, India, Australië en het Verre Oosten. Composities van Luca Francesconi, Jan Kouwenhoven en Willem Breuker, veelal speciaal voor hem geschreven werken, werden door Martin Kaaij voor de eerste keer uitgevoerd. Tussen de premières bevonden zich de eerste Nederlandse uitvoering van het gitaarconcert van Jean Françaix en het concert voor twee gitaren van Ton de Leeuw. In Maleisië was Kaaij de eerste die het gitaarconcert Concierto de Aranjuez van Joaquín Rodrigo uitvoerde. Samen met violiste Eeva Koskinen nam hij meerdere cd's op met werken van de Spaanse componisten Manuel de Falla, Enrique Granados en Luis de Milán en de Italiaan Niccolo Paganini. Met de bas-bariton Tom Sol vormt Martin Kaaij een vast duo waarmee hij speciale bewerkingen van het romantische liedrepertoire ten gehore brengt.

VRIJDAG 25 DECEMBER
Kerstconcert ‘Hoe schoon lichtet de Morgenster – inbegrepen in Dordrecht, Grote Kerk (17.00 uur)

Uitvoerenden:
Johannette Zomer, sopraan; Nienke van der Meulen, blokfluit en hobo Diederik van Dijk, cello; Pieter Dirksen, klavecimbel
Muziek:
Hoe schoon lichtet de Morgenster
Böddecker:  Natus est Jesu
Chedeville: Pastorale
Clérambault: Hymne des Anges                                             J.S. Bach: Erfüllet, ihr himmlischen Flammen
Balbastre: Noël: Vostre bonté grand Dieu
J.S. Bach: Flösst mein Heiland
Hellendaal: Sonata IV
Telemann: Driekoningencantate

Aangevuld met teksten door Marjoleine de Vos, Mike Boddé, Peter Lusse of Ivo de Wijs                                                        

Ingegeven door de huidige crisis, maar ook door het verlangen om samen cultuur te blijven beleven heeft Johannette Zomer een nieuw kerstproject ontwikkeld: op kleine schaal met maar 4 musici maar op hoog niveau. Samen met enkele collega’s die hun strepen in de Oude Muziek-uitvoeringspraktijk ruimschoots hebben verdiend, hebben zij een prachtig programma samengesteld met muziek uit de 16e, 17e en vroeg 18e eeuw. Muziek rond Kerst en Driekoningen. Zij laten het publiek genieten van een paar juweeltjes van Bach, o.a het prachtige Flösst mein Heiland uit het Weihnachtsoratorium komt voorbij, het ‘Hoe schoon lichtet de Morgenster’ van Preatorius zal niet ontbreken, maar ook een paar wat onbekendere Italiaanse en Franse Advent en Kerstmuziek zal klinken. We sluiten af met een Driekoningen Cantate van Telemann. Daarnaast hebben zij woordkunstenaars en -virtuozen als Marjoleine de Vos, Mike Boddé en Ivo de Wijs uitgenodigd om de muziek te omlijsten met woord en tekst. Elke avond zal één van hen de muziekstukken aan elkaar rijgen met eigen teksten, gedichten en verhalen, maar ook met proza of poëzie van anderen. Zij noemen ze ‘spinsels’ en zullen vanuit een bredere context ‘perspectief’ leveren. Johannette: “Met deze tekstuele samensmelting van vocale werken van toen en ontroerende teksten van nu hopen wij toch de ultieme kerstbeleving te kunnen geven aan ons publiek”.

Johannette Zomer, sopraan
Na eerst enige jaren als microbiologisch analiste te hebben gewerkt, begon sopraan Johannette Zomer haar zangopleiding bij Charles van Tassel aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam, alwaar ze haar zij haar diploma Uitvoerend Musicus behaalde. Sindsdien ontving ze coaching van Diane Forlano (London) en Marlena Malas (New York). Het repertoire van Johannette reikt van de Middeleeuwen tot en met de 20e eeuw, met als gevolg een zeer gevarieerde en omvangrijke concertpraktijk. Zij werkte daarom niet alleen met belangrijke barokspecialisten zoals Philippe Herreweghe, Ton Koopman, Frans Brüggen, Thomas Hengelbrock, Ivor Bolton, Jordi Savall en René Jacobs, maar ook met dirigenten als Ivan Fischer, Jaap van Zweden, Daniel Harding, Valery Gergiev. Verder geeft Johannette regelmatig recitals met zowel theorbist Fred Jacob als forte-piano specialist Arthur Schoonderwoerd. Met Fred bereidt zij momenteel een Dowland recital voor, en met Arthur zal Johannette dit seizoen het Italienisches Liederbuch van Hugo Wolf ten gehore brengen, samen met de Canadese tenor Colin Balzer. Haar operadebuut maakte zij bij de Nationale Reisopera in oktober 1996, toen ze de page Tebaldo vertolkte in Guiseppe Verdi's Don Carlo. Sindsdien stond zij meerdere malen op de operabühne in rollen als Belinda, Pamina, Euridice, Dalinda en Ilia maar ook als Mélisande en Amanda (uit Ligeti's 'Le Grand Macabre'). In 2013 richtte zij haar eigen ensemble op, het Tulipa Consort, en heeft sindsdien al op verschillende grote podia in Europa haar barok programma’s mogen uitvoeren (o.a. Göttingen, Londen, Oxford, Saintes, Amsterdam). In het voorjaar van 2016 kwam de eerste cd van het ensemble uit: LAUDATE!, met prachtige Canti Sacri van Antonio Vivaldi.

MAANDAG 28 DECEMBER
Concert Maarten Koningsberger en Bas Verheijden – inbegrepen  
In Munsterkerk, Roermand (17;00 uur)
Uitvoerenden: Maarten Koningsberger, bariton en Bas Verheijden, piano
Muziek: Schubert: Winterreise D 911

DINSDAG 29 DECEMBER
Pianorecital Wibi Soerjadi – inbegrepen
in Sint Janskerk, Maastricht (17:00 uur)
De Nederlandse meesterpianist vertolkt werken van ondermeer J.S. Bach, Beethoven, Chopin en Rachmaninoff

WOENSDAG 30 DECEMBER
Concert Matangi Quartet – inbegrepen
in St. Elisabethkerk, Grave (17:00 uur)

Muziek:
Beethoven: Strijkkwartet nr. 8 in e, opus 59 nr. 2 (Beethoven)

 • Allegro
 • Molto Adagio (Si tratta questo pezzo con molto di sentimento
 • Allegretto (2e sectie: "Maggiore — Thème russe")
 • Finale: Presto

Sjostakovitsj: Strijkkwartet nr. 8 in c, opus 110

 • Largo
 • Allegro molto
 • Allegretto
 • Largo
 • Largo

Vandaag hoort u ‘ons’ huisensemble ook eens op een andere locatie dan het schip.

VRIJDAG 1 JANUARI
Nieuwjaarsconcert door Damessalonorkest Salut d’Amour – inbegrepen
in Koepelkerk, Willemstad (17:00 uur)
Salonorkest Salut d’Amour begon met het spelen van repertoire van Palm Orchestra’s uit de eeuwwisseling van de 19e naar de 20ste eeuw, maar al spoedig werd hieraan repertoire toegevoegd uit de tijd tussen de twee wereldoorlogen. Daarnaast werd veel prachtige muziek uit de 20e eeuw door Nanne van Hoytema, de vaste arrangeur van het ensemble, bewerkt naar de typische salonstijl. Het repertoire is dus zeer breed, van een ouderwetse wals naar nummers van o.a. Gershwin en de Beatles, maar ook tango’s, bossa nova en Franse chansons. De standaardbezetting van het ensemble bestaat uit strijkkwartet, contrabas, fluit, saxofoon, klarinet, slagwerk, piano en zang. Het orkest speelt overal in Nederland, maar maakte ook diverse tournees naar de Verenigde Staten (Hollywood, Florida, Vail in Colorado, Chicago) en het Verenigd Koninkrijk en in Duitsland en Zwitserland. De dames spelen zowel achtergrondmuziek als echte concerten, vaak ook met een kleine “entertainende” uitleg over de geschiedenis van de te spelen en te zingen muziek.

In dezelfde bestemming

alternatieve cruises

 • Rotterdam - Arnhem
  Muzikale Kerst- en Oud & Nieuwcruise door Nederland!
  v.a.
  € 2.998,--
  Cruises vanuit Nederland
   

  Nederland Kerst- en Oud & Nieuw muziekcruise

  Rotterdam - Arnhem
  13 dagen - Friendship Cruises
  Vertrekdatum: 21-12-2020
  Schip: HS Grace

 • Rotterdam - Arnhem
  Muzikale Kerstcruise door Nederland!
  v.a.
  € 1.598,--
  Cruises vanuit Nederland
   

  Nederland Kerst- en Oud & Nieuw muziekcruise

  Rotterdam - Arnhem
  7 dagen - Friendship Cruises
  Vertrekdatum: 21-12-2020
  Schip: HS Grace

 • Arnhem - Arnhem
  Muzikale Oud & Nieuwcruise door Nederland!
  v.a.
  € 1.598,--
  Cruises vanuit Nederland
   

  Nederland Kerst- en Oud & Nieuw muziekcruise

  Arnhem - Arnhem
  7 dagen - Friendship Cruises
  Vertrekdatum: 27-12-2020
  Schip: HS Grace