 

Cruises vanuit Nederland

Nederland Kerst- en Oud & Nieuw muziekcruise

7 dagen Rotterdam - Arnhem

Een van de zusterorganisaties van Robinson Cruises, Hannick Reizen, organiseert met Kerst een prachtige, muzikale cruise door Nederland. Een feestelijke muziekcruise met dagelijks optredens van het Klassiek Cruise Duo aan boord van het luxueuze cruiseschip 5-sterrenschip de HS Grace en drie exclusieve topconcerten aan de wal.

Een feestelijke muziekcruise met dagelijks optredens van het Klassiek Cruise Duo aan boord van het luxueuze cruiseschip 5-sterrenschip de HS Grace en drie exclusieve topconcerten aan de wal.

 • Dagelijks optredens aan boord door het Klassiek Cruise Duo, bestaande uit violist Bert Vos en pianist Joost van der Meent.
 • Concert door pianist Wibi Soerjadi in Middelburg
 • Concert door Manzanissimo in Willemstad
 • Kerstconcert door sopraan Johannette Zomer, hoboïste Nienke van der Meulen, cellist Diederik van Dijk en klavecinist Pieter Dirksen in Dordrecht
 • Interessante muzieklezingen en toelichtingen door uw reisleiders
 • Reisleiding: Wouter Schmidt en Onno Verschoor
 • Alle concerten aan boord en de 3 exclusieve concerten aan de wal zijn inbegrepen

Speciaal voor Hannick Reizen is het luxe cruiseschip HS Grace gereserveerd, om in deze ‘Covid tijd’ samen met u toch een mooie muziekreis te kunnen maken door ons eigen prachtige land. Aan boord verzorgt het Klassiek Cruise Duo, bestaande uit violist Bert Vos en pianist Joost van der Meent, dagelijks in de Panorama Lounge optredens en muzikale intermezzi. Zij doen dit op een aangenaam geluidsniveau zonder versterking. Tevens verzorgt musicus en reisleider Wouter Schmidt interessante muziekbeschouwingen en inleidingen op de concerten die u aan de wal bezoekt.

Het Klassiek Cruise Duo aan boord

De naam zegt het al: deze twee rasmusici zijn door en door klassiek geschoold. Na hun opleiding resp. aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam (Joost) en het Rotterdams Conservatorium (Bert) hebben zij beiden diverse specialisaties in de muziek gedaan, waaronder aan de Rubin-Academy in Tel Aviv (Bert). Naast hun werk in diverse symfonieorkesten in Nederland staan zij beiden al een leven lang op grote en kleine podia in heel Europa en daarbuiten. Uniek is dat zowel Bert als Joost onafhankelijk van elkaar de grenzen van het “uitsluitend klassieke repertoire” hebben opgezocht en zodoende veel ervaring hebben met salonmuziek, Klezmer, Argentijnse tango en andere genres die een link hebben met het ijzeren klassieke repertoire. Mede hierdoor bleken zij geschikt om tijdens onze reizen de muziek te verzorgen en zij doen dit dan ook al jaren voor Hannick Reizen. Tijdens deze cruise trakteren zij u afwisselend op klassiek-romantische werken en lichtere salonstukken. Toen tijdens een vorige cruise het Klezmer repertoire werd aangeboord stonden sommige gasten bijna op de tafels te dansen! Kortom het Klassiek Cruise Duo is een garantie voor een sfeervolle en kwalitatief hoogstaande muziekbeleving. Alsof dat niet genoeg is kunt u tijdens de reis klassieke werken op verzoek aanvragen, waarna het Duo het die week nog voor u zal uitvoeren.

Muzieklezingen en inleidingen

Naast de dagelijkse optredens aan boord door het Klassiek Cruise Duo, verzorgen uw reisleiders ook interessante muziekbeschouwingen en inleidingen op de concerten aan de hand van partituurvoorbeelden en treffende muziekfragmenten.

Maar liefst drie exclusieve concerten door Nederlandse topmusici aan de wal

Ook het muziekprogramma ‘aan de wal’ is van hoge kwaliteit. Wat dacht u van exclusief pianorecital door niemand minder dan Wibi Soerjadi en een optreden van het ensemble Manzanissimo, bestaande uit de bekende Nederlandse gitarist Martin Kaaij en een strijkkwartet, waarvan de leden zijn verbonden aan het Residentie Orkest en het Nederlands Philharmonisch Orkest? Sopraan Johannette Zomer heeft speciaal voor de Kerst een mooi programma samengesteld onder het motto “Hoe schoon lichtet de Morgenster”, waarin zij samen met drie andere musici werken ten gehore brengt van ondermeer J.S. Bach, Hellendaal en Telemann, aangevuld met teksten van ondermeer Marjoleine Vos, Mike Boddé en Ivo de Wijs.


 

Muzikale Kerstcruise door Nederland!
 • € 1.598,-- p.p.
 • Friendship Cruises
 • HS Grace
 • 21/12/2020

Bestemmingen

 • Rotterdam - Nederland
 • Veere - Nederland
 • Middelburg - Nederland
 • Willemstad - Nederland
 • Dordrecht - Nederland
 • Schoonhoven - Nederland
 • Arnhem - Nederland

De zeedagen staan niet vermeld in het vaarschema.

HS Grace

Riviercruiseschip Grace, 5-sterren superior
De Grace behoort tot een van de mooiste hotelschepen van Europa, 5-sterren superior. Een royale keus uit maar liefst 58 suites van 17, 21 of 28 m² met een ruime badkamer, een apart zitje en een panorama schuifpui met Frans balkon. Ook de sfeervolle salon met panoramabar, de luxe restaurants en de terrassen op het Zonnedek zijn royaal opgezet. De Grace biedt plaats aan maximaal 142 passagiers, echter kiest Friendship Cruises ervoor om met max. 95 personen te varen. Aan boord van hotelschip Grace is gratis Wi-Fi beschikbaar. 

Welkom aan boord van het ultra-luxe suiteschip Grace

Is uw cruise all-inclusive? Bijna wel. De prijzen die Friendship Cruises aan u berekent zijn op basis van volpension, dat wil zeggen dat het eten van ontbijt, lunch en diner tot pastry is inbegrepen. Drankjes zijn niet standaard inclusief, maar bij boeking kunt u aangeven of u tevens een drankenpakket wilt gebruiken. Hotelschip Grace biedt een keuze aan 3 restaurants, maar liefst 5 terrassen en 3 inside lounges om aan uw stemming van het moment te voldoen. We nodigen u uit om te dineren waar en wanneer u maar wilt. U kunt zelfs genieten van een maaltijd in uw suite. De Grace biedt u de volgende mogelijkheden:

 • Main Restaurant op het Rubindek
 • Arthur's Bistro (m.u.v. ontbijt): geniet in intieme sfeer van deze bijzondere plek achterop het schip 
 • Pool Terrace: bij mooi weer wordt u de lunch of diner geserveerd op het Zonnedek
 • Roomservice in uw suite

Terwijl de landschappen aan u voorbij glijden geniet u van het uitzicht tijdens een hapje en drankje op de verschillende outside terrassen: 

 • Panorama Terrace
 • Arthur's Terrace
 • Pool Terrace
 • Main Terrace
 • Front View Terrace

Gedurende de cruise (of bij minder goed weer) kunt u ook gebruik maken van de inside lounges: 

 • Panoramabar
 • Main Lounge
 • Arthur's Bistro

Optioneel kunt u (bij reservering) een drankenpakket bijboeken:
Drankenpakket 1: huiswijn, bier, frisdrank (ook uit uw minibar), sappen, koffie (incl. cappuccino, espresso, latte macchiato), thee en water
Drankenpakket 2: Open Bar, alle dranken inbegrepen (incl. sterke drank) 

Royale keus uit 58 vorstelijke suites
Alle suites en cabines zijn sfeervol en comfortabel ingericht. Elke suite en cabine heeft een eigen badkamer met douche en toilet. De suites en cabines zijn verdeeld over drie dekken. Op het Diamantdek zijn 22 grand suites van maar liefst 28 m² met inloopkast en twee mini suites van 17 m² gelegen. Op het Rubindek vindt u 24 suites van 21 m², twee mini suites van 17 m² en drie cabines van 14 m². Op het Smaragddek liggen acht suites van 21 m² en tien cabines van 14 m². Alle suites en cabines op het Diamantdek en op het Rubindek beschikken over een panorama schuifpui en Frans balkon. De suites op het Smaragddek beschikken over een horizontale panorama schuifpui, waarvan het bovenste gedeelte volledig geopend kan worden. De cabines op het Smaragddek beschikken over kleinere vensters die niet geopend kunnen worden.

Liften aan boord
Er is een echte hotellift aanwezig waarmee u het Diamant-, Rubin- en Smaragddek kunt bereiken. Het Zonnedek bereikt u via een trap.

 • A-grand suites van maar liefst 28 m² en B-suites van maar liefst 21 m².  
 • Alle suites en cabines op het Diamant- en Rubindek beschikken over een panorama schuifpui en Frans balkon. 
 • Gratis Wi-Fi aan boord   /  Bouwjaar 2016   

Details schip:

Maatregelen i.v.m. Corona
Vanwege de corona-maatregelen zijn aan boord van de Grace services / faciliteiten waar sociale distantie niet mogelijk is deels niet beschikbaar. De fitnessruimte is op reservering beschikbaar. Het zwembad op het Zonnedek is open, maar mag alleen tegelijkertijd door mensen uit dezelfde cabine worden gebruikt. Daarnaast zijn de twee gemeenschappelijke toiletten in de entree niet in gebruik. U beschikt over privé sanitair in uw eigen cabine / suite. Betalingen kunnen per creditcard of pin worden gedaan, uitgezonderd de fooien die contant in een fooienpot kunnen worden gedaan. De hotellift is beschikbaar voor degenen die dat nodig hebben, op aanvraag. Een crewmember vergezelt u, het dragen van een mondkapje in de lift is verplicht.

 

Friendship Cruises

FRIENDSHIP CRUISES, ONVERGETELIJKE LUXE RIVIERCRUISES WERELDWIJD MET VOLLEDIGE VERZORGING

Voor een luxe riviercruise bent u bij Friendship Cruises aan het juiste adres. Al 40 jaar organiseert Friendship Cruises volledig verzorgde, luxe vaarvakanties aan boord van de mooiste 4-, 5- en zelfs 6-sterren luxe cruiseschepen over ‘s werelds meest majestueuze rivieren. Ontdek de Rijn en Moezel, Main, Rhône, Seine, Douro, Donau, Zwarte Zee, Elbe, Oostzee, Wolga, Mekong, Halong Bay, Irrawaddy, Ganges, Amazone, Mississippi, Hudson, Columbia en Snake, Ohio en Atlantische kust van Amerika. Alle jaargetijden kunt u met Friendship Cruises op reis, zelfs in de winter kunt u mee op een van de bijzondere Kerst- en Oud & Nieuw cruises, een specialiteit van Friendship Cruises.

Welkom aan boord!

Het reisprogramma

Dag 1: maandag 21 december
Inscheping aan de rand van Rotterdam
U scheept vanaf 09:00 in nabij de Willemsbrug op een schitterende locatie in Rotterdam. U wordt aan boord van Hotelschip Grace verwelkomd door uw Hannick reisleiders Wouter Schmidt en Onno Verschoor, de musici van het Klassiek Cruise Duo, de kapitein, hotelmanager en een groot deel van de crew. Om 11:30 gooit de kapitein de trossen los en uw reis naar Bruinisse begint. Na de lunch wordt u getrakteerd op een kopje koffie/thee met gebak. Om ca. 17:00 meert de Grace aan in Bruinisse, het fraaie mosseldorp op Schouwen-Duiveland. Aan het eind van de middag vindt het welkomstconcert plaats in de Panaroma Lounge van uw hotelschip. Violist Bert Vos en pianist Joost van der Meent spelen voor u tijdens dit eerste concert het programma “van Klassiek tot Klezmer”, zodat u een goede eerste indruk krijgt van hun veelzijdigheid en het enorme repertoire die zij tot hun beschikking hebben. Na de welkomstcocktail, staat er een schitterend diner voor u klaar in het Compass Restaurant.

Dag 2: dinsdag 22 december
Veere, de parel van Walcheren
Na het ontbijt behandelt uw reisleider Wouter Schmidt de zogenaamde ‘sonatevorm’, waarin wellicht wel 90% van alle composities, melodieën en liederen – ook Sinterklaas, Kerstlied en Popliedjes – gecomponeerd zijn. Hiermee werd door de componisten begonnen tijdens de periode van ‘De Weens Klassieken” (Haydn, Mozart en Beethoven) en hun invloed is blijvend gebleken. Aan de hand van een wel zeer praktisch voorbeeld, waarbij het Klassiek Cruise Duo het 1e deel van de 7e vioolsonate van Beethoven voor u speelt, zal alles op zijn plaats vallen. Uiteraard zal het duo na de koffie dan de gehele sonate voor u spelen, ditmaal natuurlijk zonder commentaar en onderbrekingen. Na de schitterende lunch maken de liefhebbers onder leiding van een deskundige gids een stadswandeling door historisch Veere. Het mooie stadje dankt zijn sfeervolle karakter aan de met kinderkopjes bestrate steegjes en de pittoreske monumenten. Onder bescherming van de heren van Borsele werd het vissersdorpje welvarend door de overslag van wol uit Schotland. Dwalend door de straten ziet u de Schotse Huizen, waar in hoogtijdagen de handel plaatsvond. Teruggekeerd aan boord wacht ook de deelnemers aan de excursie koffie/thee met gebak in de Panorama Lounge. Voor het diner vindt onder her motto “Wenen en Boedapest” een optreden plaats van het Klassiek Cruise Duo, waarbij zij werk van Mozart, Schubert. Liszt, Ivanovici en uiteraard Johann Strauss jr. ten gehore brengt, ’s Avonds dineert u in het Compass Restaurant.

Dag 3: woensdag 23 december
Bezoek aan het sfeervolle Middelburg
Tijdens het ontbijt gooit de kapitein de trossen los en zet uw hotelschip Grace koers naar Middelburg, waar u rond het middaguur arriveert. ’s Ochtends blikken uw reisleiders aan boord vooruit op de concerten van Wibi Soerjadi (vandaag) en van het ensemble Manzanissimo dat u morgenmiddag bijwoont in Willemstad. Na het gemeenschappelijke koffiemoment verzorgt het Klassiek Cruise Duo weer een concert voor u, ditmaal met als ondertitel “Hoogtepunten uit de licht-klassieke muziek”. Op het programma staan composities van Elgar, Glière, Dvořák, Mendelssohn en Johan Strauss jr. Na de lunch kunt u kiezen voor een excursie door het historische en sfeervolle Middelburg onder leiding van een deskundige gids. Na de koffie met iets lekkers erbij, vindt in de nabijgelegen Oostkerk het pianorecital plaats van Nederlands bekendste – en wellicht meest geliefde – pianist, Wibi Soerjadi. De Oostkerk is een achtkantige, barokke koepelkerk en een icoon in Middelburg. Het rijksmonument is 350 jaar in gebruik geweest als protestantse kerk. ’s Avonds dineert u wederom in het sfeervolle Compass Restaurant aan boord.

Dag 4: donderdag 24 december
De stad van Willem van Oranje, vader des vaderlands; Willemstad
Na het ontbijt treedt het Klassiek Cruise Duo weer voor u op in de Panorama Lounge van de Grace. De musici brengen voor u “Hoogtepunten uit de Salonmuziek”, waarbij niet alleen Weense walsen, dansen en liederen, maar ook geliefde filmmuziek op het programma staan. Na de koffie viert u samen met uw reisgenoten kerst onder de klanken van het Klassiek Cruise Duo en enkele kerstverhalen. Na de culinaire lunch meert uw hotelschip aan in het prachtige vestingstadje Willemstad, waar u zich te midden van monumentale straatjes en historische geveltjes in de tijd van troubadours en stadsomroepers waant. Na de koffie/thee met gebak begeeft u zich in rustig wandeltempo naar de Koepelkerk, waar het ensemble Manzanissimo voor u optreedt. Dit kwintet bestaat uit gitarist Martin Kaaij en een strijkkwartet, geformeerd uit leden van het Nederlands Philharmonisch Orkest. Zij brengen een programma geschoeid op Spaanse leest ten gehore. Terug aan boord wacht u een feestelijk kerstdiner. Indien de situatie van dat moment het toelaat, kunt u op eigen gelegenheid een Kerstnachtdienst bezoeken. Uw reisleiders voorzien u graag van actuele informatie.

Dag 5: vrijdag 25 december
De statenstad Dordrecht op het drierivierenpunt
Tijdens het ontbijt vertrekt het schip naar Dordrecht. Na het ontbijt is het tijd voor een klein recital van Joost van der Meent. Op het programma staan pianowerken van Schubert, Chopin en Satie. Hierna kunnen de liefhebbers tijdens een excursie nader kennis maken met het prachtige Dordrecht. Aan het eind van de middag begeeft u zich naar de beroemde Grote of Onze-Lieve-Vrouwekerk van Dordrecht. Deze kruisbasiliek in Brabants-gotische stijl met de onvoltooide toren behoort tot de meest geschilderde kerken ter wereld. Een unieke locatie voor een prachtig concert. Voor u treedt exclusief de sopraan Johannette Zomer op. Samen met drie collega musici heeft zij een speciaal Kerstprogramma samengesteld, “Hoe schoon lichtet de Morgenster”. Terug aan boord wacht u weer een heerlijk excellent diner in het sfeervolle Compass Restaurant. In de loop van de avond meert de Grace aan in de Zilverstad Schoonhoven.

Dag 6: zaterdag 26 december
Ontdek Schoonhoven Zilverstad!
Na het ontbijt kunt u deelnemen aan een excursie naar het Nederlands Zilver Museum van Schoonhoven. Hier kunt u zilver zien, voelen, ruiken en ontdekt u meer over dit veelzijdige edelmetaal. Aan het eind van de middag vindt het feestelijke slotconcert van het Klassiek Cruise Duo plaats in de Panorama Lounge van uw hotelschip. Dit gebeurt in de vorm van het inmiddels bijna traditionele “Wunschkonzert”, waarbij uw verzoeknummers en favoriete muziek de hoofdrol spelen. Hierna volgt een cocktail en het afscheidsdiner. Terwijl u comfortabel geniet van uw nachtrust, zet de Grace koers van Nijmegen naar Arnhem.

Dag 7: zondag 27 december
Ontscheping in Arnhem
Na het ontbijt is het helaas weer tijd om afscheid van te nemen van uw muziekvrienden, uw reisleiders, de musici en de bemanning te nemen en vindt de ontscheping plaats in Arnhem.

 • De in bovenstaand programma genoemde excursies zijn niet inbegrepen in de reissom.
 • Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden.

Veilig op reis met Hannick Reizen
Uw gezondheid staat voorop, zeker in deze tijd en dat heeft onze grote aandacht. Bedraagt de capaciteit van de Grace normaliter 142 personen, Hannick Reizen kiest ervoor om met maximaal 95 passagiers op stap te gaan. Dat betekent dat er meer ruimte beschikbaar is voor u en wij ons houden aan social distancing.

Hoe gaat het eraan toe voor en tijdens de concerten?
Zoals al eerder vermeld betreft het concerten op locaties, die speciaal door Hannick voor u zijn gereserveerd. Met de kerken hebben wij zeer duidelijke afspraken gemaakt m.b.t. de hygiëne en corona maatregelen. De ervaringen zijn uitstekend. Zo wordt ‘de 1,5 meter’ in acht genomen in de kerkbanken of zijn de stoelen per 1 of 2 op 1,5 meter afstand van elkaar geplaatst, kunt u bij binnenkomst uw handen desinfecteren, zijn er voldoende toiletten beschikbaar en zijn er ook voldoende bekertjes met water aanwezig.

Veilig op reis conform de richtlijnen van het RIVM

 • Gratis coronatest (conform GGD-richtlijnen) aan boord op de dag van inscheping, voor uw eigen veiligheid en comfort
 • Medisch deskundige aan boord
 • Maximaal 95 passagiers i.p.v. 142
 • Aan boord zijn 2 restaurants en 2 lounges, volop ruimte voor social distancing
 • Ruime openingstijden restaurants voor ontbijt, lunch en diner
 • Volop kamers voor alleengebruik
 • In- en ontschepen in respectievelijk Rotterdam en Arnhem

Klik hier  voor het totale overzicht van hygiëne- en gezondheidsmaatregelen tijdens deze reis.

 • Feestelijk verblijf aan boord van de HS Grace, een luxe varend 5-sterren hotel
 • Zeven concerten inclusief op bijzondere locaties 
 • In 13 dagen doet u 14 authentieke Nederlandse steden aan
 • Musici reizen met u mee

Inclusief:

 • 7 dagen aan boord van uw varende hotelschip de Grace
 • 2-pers. C-cabine met eigen douche / toilet / airconditioning en verwarming.
 • Volpension verzorging aan boord.
 • Culinair dineren in het panorama-restaurant waar alle maaltijden zijn inbegrepen (ontbijt, lunch, diner en midnight-snack).
 • Alternatieve lunch en diner in de Lido bar.
 • Koffie met gebak bij inscheping.
 • Welkomstcocktail met snacks.
 • Welkomstdiner.
 • Koffie met gebak in de middag.
 • Happy hour.
 • Verfrissend drankje na de excursie.
 • Waterkoker in de cabine.
 • Afscheidscocktail met snacks.
 • Gala Dinner.
 • Gratis WiFi aan boord.
 • Drie concerten louter voor Hannick-passagiers in Middelburg, Willemstad en Dordrecht
 • Muzikale intermezzo’s aan boord.
 • Boeiende muziekinleidingen door uw reisleider.

Niet inbegrepen:

 • Eventuele toeslagen voor andere type accommodaties.
 • Eventuele verhoogde brandstoftoeslag.
 • Excursies
 • Drankenpakketten*
 • ANVR boekingskosten € 29,- per factuur .
 • Verzekeringen, poliskosten, toeslag calamiteitenfonds.
 • Uitgaven van persoonlijke aard zoals fooien, drankjes en entreegelden voor individueel te bezoeken musea e.d.

*Drankenpakket
Voorafgaand aan uw cruise met de Grace is het mogelijk om een drankenpakket te reserveren. U heeft hierbij de keuze uit de volgende drankenpakketten:
- Drankenpakket 1: € 180,- p.p. incl. huiswijn, bier, frisdrank (ook uit uw minibar), sappen, koffie (incl. cappuccino, espresso, latte macchiato), thee en water
- Drankenpakket 2: € 250,- p.p. incl. Open Bar, alle dranken inbegrepen (incl. sterke drank)

Inclusief

 • Cruise incl. volpension (ontbijt, lunch, diner, snacks) en havengelden.

Vertrekdatum

2020

 • 21 december

Deze afvaart is geheel exclusief gereserveerd voor Robinson Cruises / Hannick Reizen passagiers!
*Nederlandse boordtaal
*Eigen Hannick Reizen cruiseleader
*Nederlandssprekende gidsen tijdens uw excursies
*Quiet Vox systemen tijdens uw excursies

Uw reisleider Wouter Schmidt:
“Ik was dit jaar al drie keer te gast op de Grace en ik kan u vertellen dat het een geweldig mooi en sfeervol schip is met fantastische service en uitermate professioneel en vriendelijk personeel. Het zal u aan niets ontbreken tijdens uw muziekreis!”

Prijzen

2-pers. hut v.a.

 • € 1.598,- p.p.

2-pers. buitenhut v.a.

 • € 1.696,- p.p.

2-pers.suite met Frans balkon v.a.

 • € 1.796,- p.p.
Reserveringskosten: € 29,-- per dossier

Extra's

Muziekprogramma

WOENSDAG 23 DECEMBER
Pianorecital Wibi Soerjadi - inbegrepen

in Middelburg, Oostkerk (17.00 uur)
De Nederlandse meesterpianist vertolkt werken van ondermeer J.S. Bach, Beethoven, Chopin en Rachmaninov.
Wibi Soerjadi werd in 1970 in Leiden geboren. Na vier jaar studie bij Jan Wijn aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam, deed hij vervroegd eindexamen met het hoogst haalbare resultaat: een tien met onderscheiding. Wibi Soerjadi won verschillende prijzen, waaronder de eerste prijs op het Prinses Christina Concours in 1985, de eerste prijs op de Nationale Eurovision Competition for Young Musicians, de derde prijs op het Internationaal Franz Liszt Pianoconcours te Utrecht in 1989, en hij mocht als eerste de Edison Klassiek Publieksprijs ontvangen. 
Wibi Soerjadi trad veelvuldig op in gerenommeerde zalen in binnen- en buitenland, waaronder de Grote Zaal van Carnegie Hall in New York, Het Concertgebouw Amsterdam, de Musikverein en het Konzerthaus in Wenen, de Musikhalle Hamburg, en de zalen van onder andere Valencia, Verona, Berlijn, Peking en Guan Zhou.
Hij concerteerde met vele toonaangevende orkesten waaronder het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Gewandhausorchester Leipzig en het London Philharmonic Orchestra. Al zijn cd- en dvd-opnamen zijn meervoudig bekroond met goud en platina, wat een unicum is in de klassieke muziek.
In 2006 vierde Wibi Soerjadi zijn 25-jarig jubileum als concertpianist, ter gelegenheid waarvan hij tijdens zijn Liszt-recital ‘The Art of Franz Liszt’ in het Amsterdamse Concertgebouw een werk vertolkte op de historische Liszt Flügel 576 uit 1862. In 2007 is Wibi Soerjadi benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
Wibi Soerjadi is behalve concertpianist ook componist. Zo componeerde hij voor Anky van Grunsven de kürmuziek Dance of Devotion, waarop zij in 2008 de wereldbeker won en goud op de Olympische Spelen van Beijing. Wibi Soerjadi geeft vele recitals door geheel Nederland, ook in zijn eigen serie in zijn eigen huis. Ieder jaar al meer dan 25 jaar speelt hij in een uitverkochte Grote Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam.

DONDERDAG 24 DECEMBER
Concert Manzannissimo – inbegrepen
in Willemstad, Koepelkerk (17.00 uur)

Uitvoerenden:
Mara Oosterbaan, viool
Mintje van Lier, viool
Michiel Holtrop, altviool
Miriam Kirby, cello
Martin Kaaij, gitaar

Muziek:
Paganini: Cantabile
Albéniz: Córdoba
Albéniz: Tango in d
De Falla: El pano moruno
De Falla: Nana
De Falla: Cancion
De Falla: Dans uit La Vida Breve
Boccherini: Kwintet nr. 4 in D, G448 ‘Fandango’

Manzanissimo
Manzanissimo bestaat uit gitaar en strijkkwartet en is ‘heel erg’ vernoemd naar het Spaanse woord voor appel, manzana. Het ensemble is dan ook opgericht om voor Stichting Appeltaartconcerten op te treden voor mensen die niet vanzelfsprekend in contact komen met klassieke muziek. In coronatijd is dat ongeveer iedereen! De musici zijn tevens werkzaam in het Residentie Orkest en het Nederlands Philharmonisch Orkest. Altviolist Michiel Holtrop stelde een Italiaans/Spaans programma samen met Paganini’s cantabile voor viool en gitaar en het indrukwekkend-optimistische kwintet van Boccherini met de bijnaam ‘Fandango’ (een Spaanse dans). Ook hoort u enkele bewerkingen van werken van Isaac Albéniz en Manuel de Falla voor strijkkwartet. Deze zomer zouden er ook optredens gespeeld worden voor amateur-wielrenners, voorafgaand aan de start van de Vuelta, de Spaanse wielerronde die dit jaar in Utrecht zou starten. Helaas, corona stak een staak door het wiel
Gitarist Martin Kaaij heeft een voorliefde voor zelden uitgevoerde composities van zowel bekende als onbekende componisten. Hij komt dan ook vaak terecht bij het repertoire van de 16e en 19e eeuw waarvan nog veel muziek verborgen ligt. Van de hedendaagse gitaarcomposities staan ongeveer zestig premières op de naam van Martin Kaaij. Naast gitaarspelen bewerkt Kaaij kamermuziek voor gitaar, zoals liederen van Franz Schubert, Johannes Brahms en Hugo Wolf, maar ook onbekend werk van Antonin Dvorák en Giuseppe Verdi voor de bezetting van het Bommel Kwartet. Martin Kaaij is ook als schrijver actief: hij schrijft stukken over klassieke muziek in de VPRO-gids en publiceert twee boeken, Niet bij Bach alleen, een boek over minder bekende componisten en Toonzetters - Sleutel tot de klassieke muziek waarin hij het begrip 'recitatief' uitlegt.
Martin Kaaij studeert de gitaar aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam bij Dick Visser. Hij richtte, samen met een violist, hoboïst en fagottist van het Concertgebouworkest, het Bommel Kwartet op. Er vonden optredens plaats in Europa, in de Verenigde Staten, India, Australië en het Verre Oosten. Composities van Luca Francesconi, Jan Kouwenhoven en Willem Breuker, veelal speciaal voor hem geschreven werken, werden door Martin Kaaij voor de eerste keer uitgevoerd. Tussen de premières bevonden zich de eerste Nederlandse uitvoering van het gitaarconcert van Jean Françaix en het concert voor twee gitaren van Ton de Leeuw. In Maleisië was Kaaij de eerste die het gitaarconcert Concierto de Aranjuez van Joaquín Rodrigo uitvoerde. Samen met violiste Eeva Koskinen nam hij meerdere cd's op met werken van de Spaanse componisten Manuel de Falla, Enrique Granados en Luis de Milán en de Italiaan Niccolo Paganini. Met de bas-bariton Tom Sol vormt Martin Kaaij een vast duo waarmee hij speciale bewerkingen van het romantische liedrepertoire ten gehore brengt.

VRIJDAG 25 DECEMBER
Kerstconcert ‘Hoe schoon lichtet de Morgenster – inbegrepen in Dordrecht, Grote Kerk (17.00 uur)

Uitvoerenden:
Johannette Zomer, sopraan; Nienke van der Meulen, blokfluit en hobo Diederik van Dijk, cello; Pieter Dirksen, klavecimbel
Muziek:
Hoe schoon lichtet de Morgenster
Böddecker:  Natus est Jesu
Chedeville: Pastorale
Clérambault: Hymne des Anges                                             J.S. Bach: Erfüllet, ihr himmlischen Flammen
Balbastre: Noël: Vostre bonté grand Dieu
J.S. Bach: Flösst mein Heiland
Hellendaal: Sonata IV
Telemann: Driekoningencantate

Aangevuld met teksten door Marjoleine de Vos, Mike Boddé, Peter Lusse of Ivo de Wijs                                                        

Ingegeven door de huidige crisis, maar ook door het verlangen om samen cultuur te blijven beleven heeft Johannette Zomer een nieuw kerstproject ontwikkeld: op kleine schaal met maar 4 musici maar op hoog niveau. Samen met enkele collega’s die hun strepen in de Oude Muziek-uitvoeringspraktijk ruimschoots hebben verdiend, hebben zij een prachtig programma samengesteld met muziek uit de 16e, 17e en vroeg 18e eeuw. Muziek rond Kerst en Driekoningen. Zij laten het publiek genieten van een paar juweeltjes van Bach, o.a het prachtige Flösst mein Heiland uit het Weihnachtsoratorium komt voorbij, het ‘Hoe schoon lichtet de Morgenster’ van Preatorius zal niet ontbreken, maar ook een paar wat onbekendere Italiaanse en Franse Advent en Kerstmuziek zal klinken. We sluiten af met een Driekoningen Cantate van Telemann. Daarnaast hebben zij woordkunstenaars en -virtuozen als Marjoleine de Vos, Mike Boddé en Ivo de Wijs uitgenodigd om de muziek te omlijsten met woord en tekst. Elke avond zal één van hen de muziekstukken aan elkaar rijgen met eigen teksten, gedichten en verhalen, maar ook met proza of poëzie van anderen. Zij noemen ze ‘spinsels’ en zullen vanuit een bredere context ‘perspectief’ leveren. Johannette: “Met deze tekstuele samensmelting van vocale werken van toen en ontroerende teksten van nu hopen wij toch de ultieme kerstbeleving te kunnen geven aan ons publiek”.

Johannette Zomer, sopraan
Na eerst enige jaren als microbiologisch analiste te hebben gewerkt, begon sopraan Johannette Zomer haar zangopleiding bij Charles van Tassel aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam, alwaar ze haar zij haar diploma Uitvoerend Musicus behaalde. Sindsdien ontving ze coaching van Diane Forlano (London) en Marlena Malas (New York). Het repertoire van Johannette reikt van de Middeleeuwen tot en met de 20e eeuw, met als gevolg een zeer gevarieerde en omvangrijke concertpraktijk. Zij werkte daarom niet alleen met belangrijke barokspecialisten zoals Philippe Herreweghe, Ton Koopman, Frans Brüggen, Thomas Hengelbrock, Ivor Bolton, Jordi Savall en René Jacobs, maar ook met dirigenten als Ivan Fischer, Jaap van Zweden, Daniel Harding, Valery Gergiev. Verder geeft Johannette regelmatig recitals met zowel theorbist Fred Jacob als forte-piano specialist Arthur Schoonderwoerd. Met Fred bereidt zij momenteel een Dowland recital voor, en met Arthur zal Johannette dit seizoen het Italienisches Liederbuch van Hugo Wolf ten gehore brengen, samen met de Canadese tenor Colin Balzer. Haar operadebuut maakte zij bij de Nationale Reisopera in oktober 1996, toen ze de page Tebaldo vertolkte in Guiseppe Verdi's Don Carlo. Sindsdien stond zij meerdere malen op de operabühne in rollen als Belinda, Pamina, Euridice, Dalinda en Ilia maar ook als Mélisande en Amanda (uit Ligeti's 'Le Grand Macabre'). In 2013 richtte zij haar eigen ensemble op, het Tulipa Consort, en heeft sindsdien al op verschillende grote podia in Europa haar barok programma’s mogen uitvoeren (o.a. Göttingen, Londen, Oxford, Saintes, Amsterdam). In het voorjaar van 2016 kwam de eerste cd van het ensemble uit: LAUDATE!, met prachtige Canti Sacri van Antonio Vivaldi.
 

In dezelfde bestemming

alternatieve cruises

 • Rotterdam - Arnhem
  Muzikale Kerst- en Oud & Nieuwcruise door Nederland!
  v.a.
  € 2.998,--
  Cruises vanuit Nederland
   

  Nederland Kerst- en Oud & Nieuw muziekcruise

  Rotterdam - Arnhem
  13 dagen - Friendship Cruises
  Vertrekdatum: 21-12-2020
  Schip: HS Grace

 • Rotterdam - Arnhem
  Muzikale Kerstcruise door Nederland!
  v.a.
  € 1.598,--
  Cruises vanuit Nederland
   

  Nederland Kerst- en Oud & Nieuw muziekcruise

  Rotterdam - Arnhem
  7 dagen - Friendship Cruises
  Vertrekdatum: 21-12-2020
  Schip: HS Grace

 • Arnhem - Arnhem
  Muzikale Oud & Nieuwcruise door Nederland!
  v.a.
  € 1.598,--
  Cruises vanuit Nederland
   

  Nederland Kerst- en Oud & Nieuw muziekcruise

  Arnhem - Arnhem
  7 dagen - Friendship Cruises
  Vertrekdatum: 27-12-2020
  Schip: HS Grace