 

Riviercruises

Nederland

6 dagen Rotterdam - Rotterdam

Een van de zusterorganisaties van Robinson Cruises, Hannick Reizen, organiseert dit najaar een prachtige, muzikale cruise door Nederland. Een feestelijke muziekcruise met dagelijks masterclasses van sopraan Miranda van Kralingen aan boord van het luxueuze cruiseschip 5-sterrenschip de HS Grace en drie exclusieve topconcerten aan de wal. 

De vermaarde sopraan Miranda van Kralingen geeft masterclasses aan boord
Miranda van Kralingen verwierf nationale bekendheid tijdens de Masterclass gegeven door Elisabeth Schwarzkopf in 1987 in het Concertgebouw te Amsterdam. Het slotconcert waar Miranda ‘Beim Schlafengehen’ uit de Vier letzte Lieder van Richard Strauss zong, werd rechtstreeks op televisie uitgezonden. Een succesvolle carrière volgde in binnen-en buitenland. Ze zong liedrecitals, de sopraanpartij in vele oratoria, vertolkte rollen in opera’s, speelde mee in musicals, zong jazz, chansons, en werkte mee aan film en televisieseries. Al deze kennis en kunde zet ze in voor twee jonge talenten tijdens de door haar te geven Masterclass. Ze zal met de zangers onder andere werken aan techniek, tekstinterpretatie en de diverse aspecten van acteren.

Drie concerten op historische locaties, speciaal voor Hannick georganiseerd
Tijdens deze jubileumcruise trakteert Hannick Reizen u op een drietal concerten, die exclusief voor u worden georganiseerd. In de Oostkerk van Middelburg treedt een ensemble van 11 musici voor u op, het Crumble Consort, dat grotendeels bestaat uit musici van het Nederlands Philharmonisch Orkest. In de indrukwekkende Grote Kerk van Dordrecht verzorgt het Ragazze Quartet een concert voor u. In de Oosterkerk van Hoorn geeft Miranda van Kralingen een concert , waarbij zij aan de vleugel wordt begeleid door Dolf de Vries. De drie kerken in Middelburg, Dordrecht en Hoorn zijn exclusief voor u gereserveerd, waardoor wij ook ‘aan de wal’ de richtlijnen van het RIVM in acht kunnen nemen. De concertlocaties bevinden zich bovendien op loopafstand van het schip.

Hoe gaat het er aan toe voor en tijdens de concerten?
Zoals al eerder vermeld betreft het concerten op locaties, die speciaal door Hannick voor u zijn gereserveerd. Met de kerken hebben wij zeer duidelijke afspraken gemaakt m.b.t. de hygiëne en corona maatregelen. De ervaringen zijn uitstekend. Zo wordt ‘de 1,5 meter’ in acht genomen in de kerkbanken of zijn de stoelen per 1 of 2 op 1,5 meter afstand van elkaar geplaatst, kunt u bij binnenkomst uw handen desinfecteren, zijn er voldoende toiletten beschikbaar en zijn er ook voldoende bekertjes met water aanwezig.

Operadiva en topzangeres Miranda van Kralingen geeft masterclasses aan boord.
Vrijwel dagelijks werkt Miranda van Kralingen met de meereizende zangers onder andere aan hun techniek, tekstinterpretatie en besteedt zij aandacht aan het acteren middels het geven van regie aanwijzingen. De sessies vinden plaats in de Panorama Lounge. De zangers zullen hierbij muzikaal ondersteund worden door pianist en Hannick reisleider Joost van der Meent. Uiteraard zal Miranda ook graag al uw vragen beantwoorden, ook 'wat u altijd al wilde weten'.

Optredens pianist Joost van der Meent en andere programmaonderdelen
Naast de eerder genoemde onderdelen zal pianist en Hannick reisleider Joost van der Meent af en toe aan de toetsen plaats nemen om u te trakteren op een kort optreden. Zo zal hij ondermeer enkele pianowerken van Eric Satie ten gehore brengen en aandacht geven aan het "Beethoven-Jaar" 2020.Tevens kunt u als u voor deze reis boekt een geliefd piano-solo stuk opgeven en indien realiseerbaar zal Joost van der Meent het uitvoeren. De liefhebbers kiezen in Veere, Hoorn en/of Amsterdam voor een stadswandeling o.l.v. een professionele gids.

Individuele vrijheid
Het programma van deze reis hebben wij met zorg samengesteld, maar alles mag en niets moet. Deze reis biedt u ook voldoende gelegenheid en vrije tijd om er individueel op uit te trekken. Iedere dag liggen wij immers in een andere stad aangemeerd.

In- en ontschepen in Rotterdam
Hannick Reizen heeft in deze tijden bewust gekozen voor een reis in eigen land, waardoor wij ook geen lange busritten hoeven te maken. In- en ontscheping vindt plaats in Rotterdam. Op verzoek regelen wij graag een privé taxi voor u.

 

Muziekcruise met sopraan Miranda van Kralingen!
 • € 1.595,-- p.p.
 • Friendship Cruises
 • HS Grace
 • 05/10/2020

Bestemmingen

 • Rotterdam - Nederland
 • Veere - Nederland
 • Dordrecht - Nederland
 • Hoorn - Nederland
 • Amsterdam - Nederland
 • Rotterdam - Nederland

De zeedagen staan niet vermeld in het vaarschema.

HS Grace

Riviercruiseschip Grace, 5-sterren superior
De Grace behoort tot een van de mooiste hotelschepen van Europa, 5-sterren superior. Een royale keus uit maar liefst 58 suites van 17, 21 of 28 m² met een ruime badkamer, een apart zitje en een panorama schuifpui met Frans balkon. Ook de sfeervolle salon met panoramabar, de luxe restaurants en de terrassen op het Zonnedek zijn royaal opgezet. De Grace biedt plaats aan maximaal 142 passagiers, echter kiest Friendship Cruises ervoor om met max. 95 personen te varen. Aan boord van hotelschip Grace is gratis Wi-Fi beschikbaar. 

Welkom aan boord van het ultra-luxe suiteschip Grace

Is uw cruise all-inclusive? Bijna wel. De prijzen die Friendship Cruises aan u berekent zijn op basis van volpension, dat wil zeggen dat het eten van ontbijt, lunch en diner tot pastry is inbegrepen. Drankjes zijn niet standaard inclusief, maar bij boeking kunt u aangeven of u tevens een drankenpakket wilt gebruiken. Hotelschip Grace biedt een keuze aan 3 restaurants, maar liefst 5 terrassen en 3 inside lounges om aan uw stemming van het moment te voldoen. We nodigen u uit om te dineren waar en wanneer u maar wilt. U kunt zelfs genieten van een maaltijd in uw suite. De Grace biedt u de volgende mogelijkheden:

 • Main Restaurant op het Rubindek
 • Arthur's Bistro (m.u.v. ontbijt): geniet in intieme sfeer van deze bijzondere plek achterop het schip 
 • Pool Terrace: bij mooi weer wordt u de lunch of diner geserveerd op het Zonnedek
 • Roomservice in uw suite

Terwijl de landschappen aan u voorbij glijden geniet u van het uitzicht tijdens een hapje en drankje op de verschillende outside terrassen: 

 • Panorama Terrace
 • Arthur's Terrace
 • Pool Terrace
 • Main Terrace
 • Front View Terrace

Gedurende de cruise (of bij minder goed weer) kunt u ook gebruik maken van de inside lounges: 

 • Panoramabar
 • Main Lounge
 • Arthur's Bistro

Optioneel kunt u (bij reservering) een drankenpakket bijboeken:
Drankenpakket 1: huiswijn, bier, frisdrank (ook uit uw minibar), sappen, koffie (incl. cappuccino, espresso, latte macchiato), thee en water
Drankenpakket 2: Open Bar, alle dranken inbegrepen (incl. sterke drank) 

Royale keus uit 58 vorstelijke suites
Alle suites en cabines zijn sfeervol en comfortabel ingericht. Elke suite en cabine heeft een eigen badkamer met douche en toilet. De suites en cabines zijn verdeeld over drie dekken. Op het Diamantdek zijn 22 grand suites van maar liefst 28 m² met inloopkast en twee mini suites van 17 m² gelegen. Op het Rubindek vindt u 24 suites van 21 m², twee mini suites van 17 m² en drie cabines van 14 m². Op het Smaragddek liggen acht suites van 21 m² en tien cabines van 14 m². Alle suites en cabines op het Diamantdek en op het Rubindek beschikken over een panorama schuifpui en Frans balkon. De suites op het Smaragddek beschikken over een horizontale panorama schuifpui, waarvan het bovenste gedeelte volledig geopend kan worden. De cabines op het Smaragddek beschikken over kleinere vensters die niet geopend kunnen worden.

Liften aan boord
Er is een echte hotellift aanwezig waarmee u het Diamant-, Rubin- en Smaragddek kunt bereiken. Het Zonnedek bereikt u via een trap.

 • A-grand suites van maar liefst 28 m² en B-suites van maar liefst 21 m².  
 • Alle suites en cabines op het Diamant- en Rubindek beschikken over een panorama schuifpui en Frans balkon. 
 • Gratis Wi-Fi aan boord   /  Bouwjaar 2016   

Maatregelen i.v.m. Corona
Vanwege de corona-maatregelen zijn aan boord van de Grace services / faciliteiten waar sociale distantie niet mogelijk is deels niet beschikbaar. De fitnessruimte is op reservering beschikbaar. Het zwembad op het Zonnedek is open, maar mag alleen tegelijkertijd door mensen uit dezelfde cabine worden gebruikt. Daarnaast zijn de twee gemeenschappelijke toiletten in de entree niet in gebruik. U beschikt over privé sanitair in uw eigen cabine / suite. Betalingen kunnen per creditcard of pin worden gedaan, uitgezonderd de fooien die contant in een fooienpot kunnen worden gedaan. De hotellift is beschikbaar voor degenen die dat nodig hebben, op aanvraag. Een crewmember vergezelt u, het dragen van een mondkapje in de lift is verplicht.

 

Friendship Cruises

Riviercruiseschip Grace, 5-sterren superior
De Grace behoort tot een van de mooiste hotelschepen van Europa, 5-sterren superior. Een royale keus uit maar liefst 58 suites van 17, 21 of 28 m² met een ruime badkamer, een apart zitje en een panorama schuifpui met Frans balkon. Ook de sfeervolle salon met panoramabar en het luxe restaurant zijn royaal opgezet.

Bekijk de Grace

Vaarschema:

Dag 1: maandag 5 oktober
Inscheping in Rotterdam
Inscheping vanaf 9:00 uur in het centrum van Rotterdam. U wordt aan boord van HS Grace verwelkomd door uw Hannick reisleiders, de kapitein, hotelmanager en een groot deel van de crew.
Om 11:00 uur gooit de kapitein de trossen los en uw reis naar Veere begint. Na de lunch vindt de eerste masterclass plaats, waarbij zangeres Miranda van Kralingen in de Panaroma Lounge les geeft aan een jonge talentvolle zanger of zangeres. De sessies worden muzikaal ondersteund door pianist en tevens Hannick-reisleider Joost van de Meent. Na de welkomstcocktail, staat er een heerlijk diner voor u klaar in het Compass Restaurant. Om 20:00 legt de HS Grace aan in het Zeeuwse stadje Veere.

Dag 2: dinsdag 6 oktober
Dag in Zeeland
Na een heerlijk ontbijt maken de liefhebbers onder leiding van een deskundige gids een stadswandeling door historisch Veere. Het mooie stadje dankt zijn sfeervolle karakter aan de met kinderkopjes bestrate steegjes en de pittoreske monumenten. Onder bescherming van de heren van Borsele werd het vissersdorpje welvarend door de overslag van wol uit Schotland.  Dwalend door de straten ziet u de Schotse Huizen, waar in hoogtijdagen de handel plaatsvond. Rond het middaguur zet het schip koers naar de Zeeuwse hoofdstad Middelburg, waar u net voor de lunch arriveert. Na de koffie met iets lekkers erbij, wandelt u naar de nabijgelegen Oostkerk, waar het Crumble Consort een exclusief concert verzorgt. Dit gerenommeerde ensemble, dat vrijwel geheel uit musici van het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Nederlands Kamerorkest bestaat, geeft met maar liefst 11 musici acte de préséance! De Oostkerk is een achtkantige, barokke koepelkerk en een icoon in Middelburg. Het rijksmonument is 350 jaar in gebruik geweest als protestantse kerk. ’s Avonds dineert u wederom in het Compass Restaurant aan boord.

Dag 3: woensdag 7 oktober
De Statenstad Dordrecht op het drie rivierenpunt
Vroeg in de ochtend vertrekt het schip naar Dordrecht, waar u later in de middag aankomt. Na het ontbijt is het tijd voor de tweede masterclass. Vandaag doceert Miranda van Kralingen weer een andere zanger of zangeres. De sessies worden overigens steeds onderbroken door een gezellig koffiemoment. In de tweede helft van de middag, begeeft u zich naar de beroemde Grote of Onze-Lieve-Vrouwekerk van Dordrecht. Deze kruisbasiliek in Brabants-gotische stijl met de onvoltooide toren behoort tot de meest geschilderde kerken ter wereld. Een unieke locatie voor een prachtig concert. Voor u treedt exclusief het beroemde Nederlandse strijkkwartet, het Ragazze Quartet, op. Diegenen onder u die ook op onze jubileumcruise in augustus hebben meegevaren, weten hoe indrukwekkend de dames musiceren. Terug aan boord wacht u weer een heerlijk diner in het Compass Restaurant. In de loop van de avond meert de Grace aan in de Zilverstad Schoonhoven.

Dag 4: donderdag 8 oktober
Ontdek historisch Hoorn
Al vroeg in de ochtend gooit de kapitein de lossen weer lossen en vaart u naar Hoorn. Voor en na het koffiemoment, verzorgt Miranda van Kralingen weer een masterclass. Ditmaal aan twee zangers die onder haar bezielende leiding een operaduet instuderen. Na de lunch staat er een facultatieve stadstour per e-bus door het historische centrum Hoorn met zijn 347 Rijksmonumenten op het programma. Het verleden van de machtige Verenigde Oost-Indische Compagnie, die in de 17e en 18e eeuw met zijn prachtige schepen handelsbetrekkingen onderhield met Aziatische landen, komt u nog overal tegen in Hoorn. ‘s Middags woont u in de Oosterkerk een exclusief concert bij. Ditmaal treedt Miranda van Kralingen zelf voor u op en wordt aan de vleugel begeleid door Dolf de Vries. U dineert ’s avonds weer aan boord van uw prachtige schip.

Dag 5: vrijdag 9 oktober
Schilderachtig Amsterdam
Vroeg in de ochtend zet HS Grace koers naar Amsterdam. Vanochtend vindt helaas alweer de laatste masterclass plaats. ’s Middags kunt u kiezen voor een historische stadswandeling door het oudste gedeelte van Amsterdam, nabij de ligplaats van het schip. U wandelt ondermeer langs de Montelbaanstoren en over de Nieuwmarkt. Terug aan boord wacht u een klein afscheidsconcert, een cocktail en het afscheidsdiner. Terwijl u comfortabel geniet van uw nachtrust, zet de Grace koers naar Rotterdam.

Dag 6: zaterdag 10 oktober
Ontscheping in Rotterdam
Na het ontbijt is het helaas weer tijd om afscheid van de bemanning, uw muziekvrienden en de musici te nemen en vindt de ontscheping plaats in Rotterdam.

Programma wijzigingen voorbehouden

Veilig op reis met Hannick Reizen
Uw gezondheid staat voorop, zeker in deze tijd en dat heeft onze grote aandacht. Bedraagt de capaciteit van de Grace normaliter 142 personen, Hannick Reizen kiest ervoor om met maximaal 90 passagiers op stap te gaan. Dat betekent dat er meer ruimte beschikbaar is voor u en wij ons houden aan social distancing.

• Veilig op reis conform de richtlijnen van het RIVM
• Maximaal 95 passagiers i.p.v. 142
• Medisch deskundige aan boord
• In- en ontschepen in Rotterdam

Klik hier  voor het totale overzicht van hygiëne- en gezondheidsmaatregelen tijdens deze reis.

Inbegrepen:

 • 6 dagen aan boord van uw varende hotelschip de Grace
 • 2-pers. B-cabine met panorama schuifpui, Frans balkon, eigen douche / toilet / airconditioning en verwarming.
 • Volpension verzorging aan boord.
  • Dineren in het panorama-restaurant waar alle maaltijden zijn inbegrepen (ontbijt, lunch, diner en midnight-snack).
  • Koffie met pastry bij inscheping.
  • Welkomstdiner.
  • Koffie met pastry‘s middags.
  • Captains Diner.
 • Gratis Wi-Fi aan boord
 • Concert Crumble Consort in Middelburg
 • Concert Ragazze Quartet in Dordrecht
 • Feestelijk slotconcert ‘Encores’ in Hoorn
 • 4 Masterclasses aan jonge zangers aan boord door topsopraan Miranda van Kralingen
 • Muziekinleidingen door uw reisleiders  

Niet inbegrepen:

 • Eventuele toeslagen voor andere type accommodaties
 • Drankenpakket 1: € 150,- per persoon
 • Drankenpakket 2: € 210,- per persoon
 • Stadswandeling Veere € 18,- per persoon
 • Stadstour per e-bus Hoorn € 32,- per persoon
 • Historische stadswandeling door Amsterdam € 23,- per persoon
 • ANVR boekingskosten € 25,- per factuur.
 • Verzekeringen en poliskosten, toeslag calamiteitenfonds
 • Uitgaven van persoonlijke aard zoals fooien, drankjes en entreegelden voor individueel te bezoeken musea e.d.
 • Muziekprogramma
  Dinsdag 6 oktober, concert Crumble Consort - inbegrepen
  Woensdag 7 oktober, concert Ragazze Quartet - inbegrepen
  Donderdag 8 oktober, feestelijk slotconcert ‘Encores’ - inbegrepen

Drankenpakket
Indien u de voorkeur geeft aan een all-inclusive drankenpakket kunt u kiezen uit 2 opties. Informeer naar de mogelijkheden.

Vertrekdatum

2020

 • 05 oktober

Deze afvaart is geheel exclusief gereserveerd voor Robinson Cruises / Hannick Reizen passagiers!
*Nederlandse boordtaal
*Eigen Hannick Reizen cruiseleader
*Nederlandssprekende gidsen tijdens uw excursies
*Quiet Vox systemen tijdens uw excursies

Prijzen

2-pers. hut v.a.

 • € 1.595,- p.p.

2-pers. suite v.a.

 • € 1.893,- p.p.

2-pers.suite met Frans balkon v.a.

 • € 1.793,- p.p.
Reserveringskosten: € 29,-- per dossier

Extra's

 • Feestelijk verblijf aan boord van de HS Grace, een luxe varend 5-sterren hotel
 • Drie exclusieve concerten op historische locaties 
 • Masterclasses aan boord aan jonge zangers door topsopraan Miranda van Kralingen
 • In 6 dagen doet u 7 authentieke steden aan

Muziekprogramma
Dinsdag 6 oktober, concert Crumble Consort - inbegrepen
Woensdag 7 oktober, concert Ragazze Quartet - inbegrepen
Donderdag 8 oktober, feestelijk slotconcert ‘Encores’ - inbegrepen

In dezelfde bestemming

alternatieve cruises

 • Rotterdam - Rotterdam
  Muziekcruise met sopraan Miranda van Kralingen!
  v.a.
  € 1.595,--
  Riviercruises
   

  Nederland

  Rotterdam - Rotterdam
  6 dagen - Friendship Cruises
  Vertrekdatum: 05-10-2020
  Schip: HS Grace