 

Expeditiecruises

Antarctica

21 dagen Ushuaia - Ushuaia

Antarctica is een magistraal continent dat met niets te vergelijken is. Elk jaar verzamelen zich in de voedselrijke wateren langs de kust enorme hoeveelheden pinguïns, orka's, walvissen, zeehonden en zeevogels. Het wildlife is overal, zo ver u maar kunt kijken. Maar dit is slechts een van de vele aspecten die een cruise naar Antarctica buitengewoon uniek maken. 

Beste periode: november, december, januari en februari, tijdens de antarctische zomer.

Elephant Island, Paulet Island, Brabant en Anvers Island, Cuverville, Pleneau Island, het zijn één voor één unieke plekjes in deze sprookjeswereld van machtige ijsbergen en prachtige landschappen die absoluut uitnodigen voor een bezoek per helikopter, kajak of zodiak. De stilte moet echt even tot u kunnen doordringen, dit vindt u nergens anders meer.

Bekijk onze Antarctica cruise mogelijkheden en ontdek per cruise Antarctica, een waar paradijs voor elke natuurfotograaf dat garant staat voor onvergetelijke Antarctica cruise-avonturen.

Een cruise naar Antarctica laat u kennismaken met het laatste continent dat nog niet door de mensheid wordt bewoond, behalve door honderden wetenschappers die de vele geheimen van dit continent trachten te onthullen.

Antarctica cruise expeditie door een landschap van sneeuw en ijs

Maak een cruise naar Antarctica, het op vier na grootste continent op aarde dat maar liefst twee keer zo groot is als Australië. Technisch gezien is het een bevroren woestijn. 98% van het grote witte continent Antarctica is bedekt met een vlakke ijslaag en gletsjers met vulkanen. Dit betekent dat slechts 2% van Antarctica ijsvrij is. De wind vormt een betoverend landschap van sneeuw, schitterende witte ijssculpturen, ijsschotsen en een diepblauwe zee, die de rotsachtige kust met toch diverse mossen en zelfs kleine bloemen en planten flankeren. De jaarlijkse neerslag op Antarctica bedraagt slechts 10 centimeter. In de zomer, van november tot en met maart, is de gemiddelde temperatuur op Antarctica -2°C tot 4°C. Het zonlicht danst dan bijna 24 uur per dag over het ijzige landschap. Verder richting het noorden bevinden zich de sub-Antarctische eilanden en de Falklandeilanden met toendra-achtige landschappen. In dit land van extremen vindt u ook de grootste gletsjer ter wereld. De kolossale Lambert Glacier is maar liefst 60 kilometer breed, meer dan 400 kilometer lang en 2,5 kilometer dik. Echter, een van ’s werelds grootste geologische mysteries is wellicht dat onder die ijsbergen van Antarctica thermale meren verborgen liggen.

Tijdens de korte zomer op Antarctica en de sub-Antarctische eilanden zijn alle wilde dieren druk in de weer om de komst van hun kroost in goede banen te leiden voordat het grote witte continent wederom bedekt wordt met een dikke laag ijs. De baleinwalvissen voeden zich met grote hoeveelheden krill (kleine ongewervelde, garnaalachtige zeedieren) en de zeeluipaarden en orka’s vangen op acrobatische wijze hun vis. Aan wal baren de zeehonden hun jongen. Waar er maar plek is, bouwen vogels hun nesten. U vindt op Antarctica bijvoorbeeld ontelbare albatrossen, noordse sternen en noordelijke stormvogeltjes. Duizenden pinguïns gedragen zich bijna als mensen: ze verzamelen zich in groepen, nemen een duik in het water, waggelen rond in hun goed passende smoking, stoppen hun kinderen toe in het nest en leren de volgende generatie zwemmen. Rond december kunt u op Antarctica getuige zijn van een groots natuurspektakel wanneer tienduizenden pinguïns hun jongen voeden. Hoewel vele wilde dieren Antarctica als hun thuis beschouwen, vindt u er door het strenge klimaat geen landzoogdieren.

Laat u verbazen door de grandeur van het laatste stukje onaangetaste wildernis op aarde tijdens een cruise naar Antarctica. De schoonheid van Antarctica overtreft al uw verwachtingen. Varend over de kalme, ongerepte wateren rondom Antarctica hoort u enkel nog de zingende natuurgeluiden en het kraken van het ijs. Het is een prachtige bevestiging van het feit dat u echt op Antarctica bent!

Cruise Antarctica en Zuidelijke Shetlandeilanden

Onderdeel van een cruise naar Antarctica is een cruise langs de onbewoonde Zuidelijke Shetlandeilanden in de Scotiazee en de Zuidelijke Oceaan, verspreid liggend over een lengte van ongeveer 800 kilometer op circa 120 kilometer voor de kust van het Antarctische schiereiland. De Zuidelijke Shetlandeilanden vormen het zuidwestelijke uiteinde van de Scotiabrug. Op deze eilanden vindt u bergen met een hoogte van meer dan 2.000 meter. Op King George ligt een kleine luchthaven vanwaar u naar Chili kunt vliegen. Er is zelfs een klein ziekenhuis. Wanneer u de met ijs bedekte Zuidelijke Shetlandeilanden nadert‚ is het nauwelijks voor te stellen dat deze intens koude eilanden ooit door vulkaanuitbarstingen zijn ontstaan. Toch vindt u hiervoor het bewijs bij de nog altijd actieve vulkaan Deception Island. Alleen de kraterwand‚ de caldera‚ rijst boven de zee waarin de Zuidelijke Shetlandeilanden liggen uit. Aan het begin van de 20e eeuw was Deception Island het belangrijkste eiland door de aanwezigheid van een natuurlijke haven (krater) en er was een walvisoliefabriek gevestigd. Toen de walvisoliefabricage beneden de 60ste breedtegraad en dus ook op de Zuidelijke Shetlandeilanden verboden en hierdoor onrendabel werd, is rond 1935 de onherbergzame eilandengroep verlaten. Op sommige stranden van dit bijzondere Deception Island kunt u baden in het geothermisch verwarmde water. Dit is een van de meest bijzondere eilanden ter wereld. Verder zijn er ook talloze diersoorten op de Zuidelijke Shetlandeilanden te bewonderen‚ zoals diverse soorten pinguïns: de ezelspinguïn, de stormbandpinguïn / keelbandpinguïn en de unieke macaronipinguïn. Daarnaast ziet u er een breed scala aan zeevogels. Dankzij de proteïnerijke Zuidelijke Oceaan laten ook walvissen zich hier regelmatig zien.

Cruise Antarctica in combinatie met South Georgia en de Falklandeilanden

Ongeveer halverwege Argentinië en Antarctica, midden in de ijskoude Atlantische Oceaan, maakt u na de cruise naar Antarctica een cruise langs South Georgia. Deze bergachtige oase van Antarctisch leven is een van de meest afgelegen en ruige plekken op aarde. Samen met de Zuidelijke Sandwicheilanden is South Georgia een Brits overzees gebied. Het 165 kilometer lange eiland is het grootste eiland in de regio. U vindt er bergen die grotendeels bedekt zijn met sneeuw. Kolonies koningspinguïns bezetten de lager gelegen gebieden van South Georgia en de stranden liggen vol zeeolifanten. Twee unieke diersoorten die u nergens ter wereld in zulke getallen aantreft.

1.390 kilometer ten noorden van South Georgia maakt u, eveneens na de cruise naar Antarctica, een cruise langs de dunbevolkte Falklandeilanden, eveneens een Brits overzees gebied. Mogelijk kent u de eilanden van de Falklandoorlog die in 1982 plaatsvond tussen Argentinië en het Verenigd Koninkrijk. Dit natuurparadijs is in 1592 door de Engelsman John Davis ontdekt. Naast maar liefst vijf soorten pinguïns, vele vogels, zeehonden, zeeleeuwen, zeeolifanten, zeeberen en walvissen leven er ook meer dan een half miljoen schapen op de Falklandeilanden.

Cruise naar Antarctica met milieuvriendelijke rederijen

De toekomst van Antarctica is van cruciaal belang voor ons klimaat en het natuurlijke evenwicht van de wereld waarin we leven. De Antarctica cruise rederijen waar we mee samenwerken besteden hier veel aandacht aan. Alle Antarctica cruiseschepen moeten voldoen aan strenge milieueisen en bij landingen worden een aantal belangrijke regels ter bescherming van de natuur gehanteerd. Antarctica is uniek en ongerept en dat moet zo blijven!

Bestemmingen

 • Ushuaia - Argentinië
 • Falkland eilanden -
 • Falkland eilanden -
 • South Georgia -
 • South Georgia -
 • South Georgia -
 • South Georgia -
 • South Georgia -
 • Antarctica Peninsula Expeditie - Antarctica
 • Ushuaia - Argentinië

De zeedagen staan niet vermeld in het vaarschema.

Scenic Eclipse

De Scenic Eclipse***** is het eerste Discovery Yacht ter wereld en combineert all-inclusive luxe, state-of-the-art innovatie, avontuur en veiligheid tot een volledig nieuwe vorm van cruisen over de oceaan; reizen naar de meest exclusieve bestemmingen op aarde waarvan u tot op heden alleen maar kon dromen. Deskundige lokale gidsen nemen u graag mee op ontdekkingstocht: varen met een zodiak, kajakken, snorkelen, wandelen door de sneeuw, fietsen op een e-bike of scubaduiken, het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Zweven over de bodem van de oceaan in een onderzeeër of vliegen als een vogel in een helikopter is een once-in-a-lifetime ervaring. Na deze onvergetelijke belevenissen neemt u plaats op uw privé veranda in uw bijzonder royale suite en laat u alles op u inwerken. Ontspannen kunt u tijdens een massage in de spa of een duik in één van de zwembaden. ’s Avonds laat u zich gastronomisch verwennen in één van de tien dineergelegenheden.

Geïnspireerd door de strakke lijnen van een zeiljacht en gebouwd met een ongekende toewijding aan veiligheid en design.De Scenic Eclipse combineert een groot aanbod aan wereldklasse faciliteiten met uitzonderlijke exploratie. De reisplannen zijn gevuld met bijzondere momenten en buitengewone ervaringen; van de sublieme schoonheid van de poolgebieden tot de weerzinwekkende Noorse fjorden. Vanaf het moment dat u aan boord stapt wordt u verwend met opties, en met een passagieraantal van niet meer dan 228 personen bent u omringd met ruimte om te ontspannen.

Luxe zonder uitzondering. Dat is de gang van zaken aan boord de spiksplinternieuwe Scenic Eclipse. Met de butler service wordt u in de watten gelegd waarna u in de spa tot rust komt. Dagelijkse entertainment en educatieve programma's, all-inclusive dineren en gratis wifi, alles wat het hartje begeert. 

Scenic

In 2008 startte een nieuw en historisch hoofdstuk toen Scenic de spannende wereld van de scheepsbouw op zich nam na jarenlang als toonaangevend touringcarbedrijf wereldwijd gewerkt te hebben. Het Scenic team heeft onvermoeibaar gewerkt aan een reputatie van wereldklasse als het gaat om het creëren en leveren van de ultieme cruise- en tourroutes voor reizigers die op zoek zijn naar wonderlijke ervaringen en uitzonderlijke 5-sterren service. Lees snel verder over het leven aan boord tijdens een cruise met Scenic.

Inclusief

 • Cruise op basis van All-inclusive
 • maaltijden, dranken, roomservice, havengelden, fooien, gevulde mini-bar, WIFI, excursies & Zodiac uitstappen.

Vertrekdatum

2022

 • 18 januari

Prijzen

2-pers.suite met balkon v.a.

 • € 27.245,-p.p.
Reserveringskosten: € 29,-- per dossier

Extra's

Inclusief:
*chartervlucht Buenos Aires - Ushuaia v.v.
*1 hotelovernachting voor en na de cruise in Buenos Aires -> Hotel Park Tower of gelijkwaardig
*transfer luchthaven hotel - haven v.v.

Acties

SCENIC heeft op dit moment de onderstaande actie(s) lopen. Het kan zijn dat deze actie(s) voor uw gewenste cruise geldt, informeer naar de afvaarten & voorwaarden. Wijzigingen onder voorbehoud.

Vroegboekkorting:
Boek voor 31 maart 2021 en ontvang 10% vroegboekkorting. Geldig voor Antarctica afvaarten met vertrek 2021/2022.
Bij volledige betaling van de reissom 12 maanden voor vertrek, ontvangt u 5% extra korting.

 

 

Bekijk hier de actuele acties van alle rederijen

In dezelfde bestemming

alternatieve cruises

 • Ushuaia - Ushuaia
  v.a.
  € 17.730,--
  Expeditiecruises
   

  Antarctica

  Ushuaia - Ushuaia
  14 dagen - Scenic
  Vertrekdatum: 10-11-2021
  Schip: Scenic Eclipse

 • Ushuaia - Ushuaia
  Inclusief Falkland Islands en South Georgia - Solar Eclipse!
  v.a.
  € 28.580,--
  Expeditiecruises
   

  Antarctica

  Ushuaia - Ushuaia
  21 dagen - Scenic
  Vertrekdatum: 21-11-2021
  Schip: Scenic Eclipse

 • Ushuaia - Ushuaia
  Inclusief Falkland Islands en South Georgia!
  v.a.
  € 27.230,--
  Expeditiecruises
   

  Antarctica

  Ushuaia - Ushuaia
  21 dagen - Scenic
  Vertrekdatum: 09-12-2021
  Schip: Scenic Eclipse

 • Ushuaia - Ushuaia
  v.a.
  € 19.095,--
  Expeditiecruises
   

  Antarctica

  Ushuaia - Ushuaia
  14 dagen - Scenic
  Vertrekdatum: 27-12-2021
  Schip: Scenic Eclipse