Holland America Line

Lopende Actie(s)

Holland America Line heeft op dit moment de onderstaande actie(s) lopen. Het kan zijn dat deze actie(s) voor uw gewenste cruise geldt, informeer naar de afvaarten & voorwaarden. Wijzigingen onder voorbehoud.

 

Robinson Cruises werkt met betrouwbare rederijen

Holland America Line

Traditionele en tijdloze luxe! Holland America Line is een rederij van grote (Nederlandse) tradities. Elk van de ruime, middelgrote schepen van Holland America Line heeft een eigen karakter en ambiance. Wat ze gemeen hebben zijn sierlijke vormen, stijlvolle lounges, een beperkt aantal gasten en een sfeer van tijdloze elegantie vol bijzondere details.

Holland America Line is een rederij met het meest gracieuze scheepsontwerp; een marineblauwe scheepsromp, het promenadedek met teakhouten dekstoelen, ruime lounges gedecoreerd met verse bloemen, kunst en antiek afkomstig uit de gehele wereld, popcorn in de bioscoop, ruime hutten met zeer comfortabele bedden, weelderige handdoeken en badjassen, het uitnodigende geluid van de gong die u aan tafel vraagt, de ervaren wijnsteward en de supervriendelijke Indonesische tafelbediening in het restaurant. Dat is waar de Holland America Line voor staat!

Wanneer Holland America Line begon

De geschiedenis van Holland America Line gaat al 145 jaar terug. De cruise line Holland America Line begon in 1873 als de NV Nederlandsch-Amerikaansche Stoomvaart-Maatschappij, een lijn voor goederen én mensen. Oorspronkelijk onderhield deze Nederlandse pionier op het gebied van cruises vanuit de haven van Rotterdam de scheepvaartverbinding tussen Nederland en de Verenigde Staten. Vanaf de overname door Carnival Corporation & plc is Holland America Line gevestigd in Seattle.

De cruiseschepen van Holland America Line

De schepen behorend tot de Holland America Line vloot vallen zoals gezegd in de categorie middelgroot. Hieronder vindt u de huidige lijst van de Holland America Line schepen:

 • Eurodam
 • Koningsdam
 • Nieuw Amsterdam
 • Nieuw Statendam
 • Noordam
 • Oosterdam
 • Rotterdam (Holland America Line’s nieuwste schip, varend vanaf 1 juni 2021!
 • Volendam
 • Westerdam
 • Zaandam
 • Zuiderdam

De capaciteit van de schepen uit de Holland America Line vloot varieert van 1.400 tot maximaal 2.650 passagiers. In 2016 heeft H.M. Koningin Máxima de Koningsdam gedoopt, begin 2018 kwam het zusterschip de Nieuw Statendam in de vaart en in 2019 de Nieuw Amsterdam.

Echter het meest unieke is dat de kapitein en zijn officieren de Nederlandse nationaliteit hebben. Op de meeste afvaarten werkt er tevens een Nederlandstalige receptionist(e) die u kan assisteren bij al uw vragen en hij/zij zorgt er dan ook voor dat de menukaarten en dagprogramma's voor u vertaald worden in het Nederlands. Holland America Line is een rederij waarbij het thuiskomen is als u (weer) aan boord stapt!

Holland America Line: wat is inclusief

Is Holland America Line all inclusive? Bijna wel. De Holland America Line prijzen die Robinson Cruises aan u berekent zijn op basis van volpension, dat wil zeggen dat het eten van ontbijt, lunch en diner tot snacks is inbegrepen. Drankjes zijn niet standaard inclusief, maar bij boeking kunt u aangeven of u tevens een Holland America Line drankenpakket wilt gebruiken. De fooien die door Holland America Line worden gehanteerd, en aankopen die u heeft gedaan in de Holland America Line gift shop aan boord, voldoet u aan het einde van de cruise per creditcard met behulp van uw kamerpasje.

Reserveringen voor cruises met Holland America Line maakt u bij Robinson Cruises

Uw Holland America cruise line boeking is bij ons in goede handen. U kunt het volledige aanbod cruises van Holland America Line voor 2020 en 2021 bij Robinson Cruises boeken. Neem contact met ons op en wij helpen u graag met uw Holland America Line reserveringen, zodat u straks kunt genieten van de mooiste cruise van Holland America Line.

Bestemmingen: wereldwijd

Aanbiedingen van Holland America Line

Al vanaf 1299.00

 • Amsterdam - Amsterdam
  Noorse Legenden
  v.a.
  € 1.599,--
  Cruises vanuit Nederland
   

  Noorse Fjorden

  Amsterdam - Amsterdam
  8 dagen - Holland America Line
  Vertrekdatum: 01-05-2022
  Schip: Rotterdam

 • Amsterdam - Amsterdam
  Noorse Legenden
  v.a.
  € 1.649,--
  Cruises vanuit Nederland
   

  Noorse Fjorden

  Amsterdam - Amsterdam
  8 dagen - Holland America Line
  Vertrekdatum: 19-06-2022
  Schip: Rotterdam

 • Amsterdam - Amsterdam
  Groenland, Ijsland & Spitsbergen
  v.a.
  € 3.199,--
  Cruises vanuit Nederland
   

  Groenland, IJsland & Spitsbergen

  Amsterdam - Amsterdam
  15 dagen - Holland America Line
  Vertrekdatum: 31-07-2022
  Schip: Rotterdam

 • Rotterdam - New York
  150 jarig jubileum cruise naar New York inclusief landarrangement
  v.a.
  € 3.998,--
  Robinson Collection
   

  Transatlantische oversteek

  Rotterdam - New York
  18 dagen - Holland America Line
  Vertrekdatum: 15-10-2022
  Schip: Rotterdam

Schepen van Holland America Line

Ontdek de vloot

Daarom Robinson cruises

Daarom Robinson cruises

Ontdek de wereld

 • Sinds 1993

 • Persoonlijk advies

 • Rechtstreeks contact met rederijen

 • Wereldwijd cruise aanbod

 • Maatwerk

Kijk ook eens naar deze rederijen

Alternatieve cruisemaatschappijen